Legenda objasnila zašto je Lester opet na dnu

"Ti momci su dobili mnogo, mnogo novca u kratkom periodu, i odjednom više ne misle toliko na fudbal. U velikom su problemu, i oni, a posebno Lester kao klub“, kazao je Kin
3 komentar(a)
Lester, Foto: Reuters
Lester, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.12.2016. 11:24h

Nakon senzacionalne, spektakularne sezone i osvajanja titule prvaka Engleske, Lester je opet tamo gdje je bio u većem dijelu svoje premijerligaške istorije, a cinici će reći i tamo gdje mu je mjesto.

Aktuelni šampion nalazi se na 16. mjestu, u posljednjih pet kola osvojio je samo dva boda. Toliko ga i dijeli od zone ispadanja.

Šta se dogodilo sa timom koji je harao najzahtjevnijim nacionalnim takmičenjem, gdje je nestala magija?

Odgovor se traži na sve strane, a jednu teoriju ponudio je Roj Kin, legendarni Irac i vezni igrač Mančester junajteda.

„Odmah nakon osvajanja titule igračima su povećani ugovori. I to je fantastično, i normalno, ali to može da uništi klub i poremeti igrače, koji nisu navikli na tako nešto. Jednostavno, ti momci su dobili mnogo, mnogo novca u kratkom periodu, i odjednom više ne misle toliko na fudbal. U velikom su problemu, i oni, a posebno Lester kao klub“, kazao je Kin.

Kin smatra da je nestao duh koji je krasio ekipu prošle sezone.

„Oni su davali sve od sebe da ne budu pobijeđeni, borili su se do krajnjih granica da ne izgube, a nagrađivani su pobjedama. Oni se i sada trude, nije to u pitanju, ali promijenili su navike na terenu. U fudbalu su navike ključ svega. Navika da pobjeđuješ, navika da si najbolji. Njihova navika je bila da se bore za svaki bod, a sada više nisu gladni kao ranije. Lester je u blatu borbe za opstanak“, kazao je Kin.

Bonus video: