Gvardiolin najgori trenutak

Prvi put u karijeri, u ovom dijelu sezone, nakon 14 kola, tim koji vodi Gvardiola nije među prva dva na tabeli – sa Barselonom i Bajernom je uvijek bio na vrhu, ili odmah do vrha
1 komentar(a)
Pep Gvardiola, Foto: Reuters
Pep Gvardiola, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.12.2016. 10:03h

Pep Gvardiola došao je Englesku da “promijeni” engleski fudbal, da Mančester sitiju donese trofeje, ali proživljava najteže trenutke od kada je postao trener.

Prvi put u karijeri, u ovom dijelu sezone, nakon 14 kola, tim koji vodi Gvardiola nije među prva dva na tabeli – sa Barselonom i Bajernom je uvijek bio na vrhu, ili odmah do vrha.

Siti je četvrti u Premijer ligi, sa četiri boda manje od lidera Čelsija.

Nikada u karijeri, Gvardiolin tim nije imao manje bodova nego sada, poslije 14 mečeva – 30.

Nikada u karijeri poslije 14 prvenstvenih utakmica, Gvardiolin tim nije dao manje golova, a primio više – gol-razlika Mančester sitija je 30:15.

Nikada ranije u karijeri, 45-godišnji Katalonac nije u drugu fazu Lige šampiona ušao kao drugoplasirani iz grupe, što je slučaj ove sezone, pa će se “građani” u ponedjeljak na žrijebu osmine finala naći u drugom šeširu.

Nikada u karijeri mu se nije dogodilo da njegov tim ne pobijedi šest mečeva zaredom, a pod njegovim vođstvom Siti nije slavio od 28. septembra do 29. oktobra, u Premijer ligi i Ligi šampiona.

To je ujedno i negativni klupski rekord, kome je, doduše, prethodila serija od 10 vezanih pobjeda na startu sezone.

“Ljudi su možda mislili da imam čarobni štapić, ali nije tako. U fudbalu postoje dobri i loši rezultati, a zadatak trenera je da što brže pronađe uzroke ako krene kako ne treba”, kazao je Gvardiola.

Siti danas u 18 i 30 gostuje Lesteru.

Bonus video: