UEFA izmijenila Ligu šampiona

Prvak Crne Gore, koji je stalno ispadao na startu kvalifikacija, ubuduće će dobiti makar još dvije utakmice u drugom po kvalitetu Uefinom takmičenju
3 komentar(a)
Liga šampiona lopta, Foto: Reuters
Liga šampiona lopta, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.12.2016. 18:43h

Prvaci svih zemalja, koji budu elimnisani u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, od 2018. godine neće završavati evropska takmičenja, već će nastaviti da igraju kvalifikacije za Ligu Evrope.

To je jedna od odluka Izvršnog komiteta Uefe, koji se sastao danas u Nionu.

To, recimo, znači da će prvak Crne Gore, koji je stalno ispadao na startu kvalifikacija, ubuduće dobiti makar još dvije utakmice u drugom po kvalitetu Uefinom takmičenju.

Od 2018. godine, utakmice Lige šampiona neće se igrati u uobičajenom terminu od 20 i 45.

Dvije utakmice uvijek će se igrati od 19 časova, a šest od 21 sat, kako bi ljubitelji fudbala mogli da gledaju što više mečeva, navodi se u saopštenju sa sjednice Izvršnog komiteta Uefe.

Na sjednici nije bilo riječi o eventualnim izmjenama formata, koji je nedavno usvojen, a po kome će četiri kluba iz četiri najjače lige - španske, engleske, italijanske i njemačke - imati po četiri zagarantovana mjesta u grupnoj fazi.

"Gazeta delo sport" javlja da je sada definitivno da će prve četiri ekipe iz Premijer lige, Primere, Serije A i Bundes lige ići direktno u grupu, da će još deset mjesta biti podijeljeno klubovima iz nacionalnih šampionata, koji budu između petog i devetog mjesta na Uefinoj listi, te da će samo šest klubova kroz kvalifikacioni filter moći da dođu do elitnog takmičenja.

Bonus video: