Pare od transfera Kovačića završile u Hong Kongu?

Ime fonda je "Profoot International Limited", koji je svoj udio u transferu 2015. prepustio za samo euro drugom fondu, nazvanom "Profoot International Ltd", osnovanom u Velikoj Britaniji
0 komentar(a)
Mateo Kovačić, Foto: Beta/AP
Mateo Kovačić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.12.2016. 13:51h

Velika buka podigla se u Italiji u utorak, kada su italijanske novine "L'Espresso" objavile da je 50 odsto novca od transfera hrvatskog fudbalera Matee Kovačića iz Dinama u Inter završilo na tajnim računima.

Tamošnji novinari objavili su da je čak polovina svote od 11 miliona eura uplaćeno na račun investicionog fonda nepoznatih vlasnika, osnovanog u Hong Kongu.

Ime fonda je "Profoot International Limited", koji je svoj udio u transferu 2015. prepustio za samo euro drugom fondu, nazvanom "Profoot International Ltd", osnovanom u Velikoj Britaniji. Kovačić (22) je sada vezista Reala, a u Inter je stigao 2013. Prema mnogim navodima, Dinamo je zapravo bio vlasnik samo polovine njegovog ugovora.

Šampion Hrvatske nije dogovorio na te podatke, a milanski klub je iznio svoju stranu u srijedu: "Sav novac za transfer Kovačića uplatili smo Dinamu. Sve smo još jednom sada pregledali i mogu potvrditi da je Dinamo dobio 100 odsto iznosa koji je isplatio Inter. Nemamo saznanja ili zabilješki o nekim drugim isplatama za Kovačića", izjavio je portparol milanskog kluba. Afera o praćenju toka novca izazvala je najveću pažnju javnosti u pisanju novinara o navodnoj poreskoj utaji Kristijana Ronalda, koji je sa Žozeom Murinjom optužen da je na of-šor destinacije "iznio" 150 neoporezovanih miliona.