Turbulentna i sa puno oscilacija, ali ipak uspješna

"Da li je 11 bodova zaostatka u odnosu na Budućnost realan odnos snaga, to je drugo pitanje. I mi smo krivi što je razlika tolika, ali svaka čast igračima i stručnom štabu Budućnost na prikazanoj igri i ostvarenim rezultatima", kaže kapiten Mladosti Mirko Raičević.
69 pregleda 1 komentar(a)
Mladost - Zeta, Foto: Filip Roganović
Mladost - Zeta, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 07.12.2016. 12:06h

Turbulentno i sa puno oscilacija.

Tako kapiten Mladosti Mirko Raičević ukratko opisuje prvi dio sezone u crnogorskom fudbalskom šampionatu.

Mladost je kao aktuelni šampion dočekala nove izazove, a na zimski odmor otišla kao prvi pratilac očigledno neprikosnovene Budućnosti.

Drugo mjesto je odličan plasman, kaže Raičević, ali...

"Da li je 11 bodova zaostatka u odnosu na Budućnost realan odnos snaga, to je drugo pitanje. I mi smo krivi što je razlika tolika, ali svaka čast igračima i stručnom štabu Budućnost na prikazanoj igri i ostvarenim rezultatima. Apsolurno su zasluženo tu gdje su i ubjedljivi su favoriti za titulu", kaže Raičević.

Mladost je, po imenima i „širini“ tima, jača nego prošle sezone. Brojne promjene u sastavu su, međutim, pokazale i nedostatke kako je takmičenje odmicalo.

"Trener je bio prinuđen da proširi konkurenciju, jer smo titulu osvojili sa malim fondom igrača. Dobro smo krenuli, izgedali lijepo na terenu, imali i dobre rezultate, ali vidjelo se kasnije da smo neuigrani. Bili smo na nekim mečevima i malodušni, nedovoljno energični, nismo imali ni sreće u pojedinim trenucima, ali realno gledano – pobjeđivali smo ponekad i tamo gdje nismo očekivali. Kada se sve sabere, tu smo gdje smo, mislim da možemo da budemo zadovoljni", ističe Raičević.

Uoči početka sezone, cilj Mladosti bio je izlazak na evropsku scenu.

"Nakon osvajanja titule i neki kiksevi mogu da nam budu oprošteni, ali u ovom sastavu, Mladost mora da cilja Evropu, tu nema dileme. Imamo dobru poziciju, a u drugom dijelu sezone moramo da se potrudimo da unaprijedimo igru i da ostvarujemo bolje rezultate, a ne gledajući šta radi Budućnosti. Oni su daleko, naš cilj je da mi budemo bolji i da čekamo eventualni kiks lidera", ističe kapiten Mladosti.

Naredna polusezona je važna i zbog stabilnosti kluba, kaže Raičević.

"Mladost je mali klub, a u prethodne dvije sezone osvojila je dva trofeja i imala zapažene nastupe u Evropi. Ove godine, vjerovatno, neće biti pehara, ali izuzetno je važno da ostanemo u vrhu i da se na ljeto ponovo dostojno predstavimo na međunarodnoj sceni", zaključuje Raičević.

Saradnja sa Rakojevićem je nešto najljepše što nam se dogodilo

Mladost će u drugi dio šampionata ući bez Nikole Rakojevića, koji je napustio klub nakon poraza od Budućnosti u pretposljednjem kolu.

"Nikola Rakojević i saradnja sa njim je nešto najljepše što nam se dogodilo", ističe Raičević.

"Godinu i po smo sarađivali i uživao sam u svakom danu provedenom sa njim. On je čovjek velikog autoriteta i znanja, od njega može mnogo da se nauči u svakom pogledu. Žao mi je što je otišao, ali takav je fudbal. Kaže se da je lakše smijeniti trenera, nego promijeniti 20 igrača, a u ovom primjeru je ta fraza apsolutno tačna", iskren je Raičević.

Ekipu će ubuduće, najvjerovatnije, voditi Goran Perišić, nekadašnji Raičevićev saigrač u Budućnosti, kome će to biti prvi samostalni trenerski posao.

"Obaveza nas igrača je da damo maksimalnu podršku novom treneru, da u svakom momentu budemo uz njega, da ga maksimalno uvažavamo i poštujemo", naglasio je Raičević.

Bonus video: