Kreće ex-Ju liga mlađih selekcija: Jeste li za isto u seniorskom rangu? (ANKETA)

Fudbalski savez Hrvatske (HNS) ugostio je danas predstavnike fudbalskih saveza Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Madjarske, Makedonije, Slovenije i Srbije, a na tom sastanku se razgovaralo o pokretanju zajedničke lige koja bi za cilj imala razvojni uticaj i prikupljanje međunarodnog iskustva za fudbalere mlađih kategorija
2 komentar(a)
omladinci_2, Foto: S.PRELEVIĆ
omladinci_2, Foto: S.PRELEVIĆ
Ažurirano: 06.12.2016. 13:04h

Predstavnici sedam fudbalskih saveza Jugoistočne Evrope razgovarali su danas u Zagrebu o pokretanju zajedničke lige za mlađe uzrasne kategorije muških i ženskih klubova.

Fudbalski savez Hrvatske (HNS) ugostio je danas predstavnike fudbalskih saveza Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Mađarske, Makedonije, Slovenije i Srbije, a na tom sastanku se razgovaralo o pokretanju zajedničke lige koja bi za cilj imala razvojni uticaj i prikupljanje međunarodnog iskustva za fudbalere mlađih kategorija.

Svi prisutni složili su se oko velikog razvojnog potencijala takmičenja koje bi okupilo sedam zemalja u kojima živi tridesetak miliona ljudi.

Postignut je načelni dogovor oko nekoliko ključnih parametara takvog takmičenja, navodi se u saopštenju HNS-a.

Projekat takvog takmičenja je prije nekoliko dana na sastanku Stručne komisije Uefa predstavio tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak, a sa stajališta struke Uefa je dala vrlo pozitivan stav, navodi se u saopštenju.

Takođe, dogovoreni su i idući koraci, uključujući i internu analizu okvirnog predloga u svakom savezu, o čemu bi se potom dalje razgovaralo na novom sastanku početkom iduće godine.

Bonus video: