Iskra za preokret: Liverpul od gola dijelio milimetar

Uprkos apelu gostujućih fudbalera, sudija Robert Medli nije pokazao na centar iz jednog prostog razloga – aparat koji je povezan sa senzorima u golu nije mu signalizirao pogodak
1 komentar(a)
Artur Boruč, Foto: Reuters
Artur Boruč, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.12.2016. 13:30h

Fudbaleri Liverpula doživeli su neverovatan poraz u Bornmutu u nedelju, iako su na poluvremenu vodili sa 0:2, a do 76. minuta i sa 1:3.

Domaći tim je spektakularnim preokretom u posljednjih petnaestak minuta slavio sa 4:3 u sjajnom meču 14. kola Premijer lige.

Međutim, sve je moglo da bude drugačije da nije postojala tehnologija na gol liniji, jer je u 76. minutu tim Jirgena Klopa bio blizu da ode na 1:4 i vjerovatno zatvori utakmicu na pravi način.

Tada je značaj ove tehnologije prikazan u najboljem svjetlu, a čuvar mreže Bornmuta Artur Boruc doživio je veliko olakšanje posle greške koju je napravio. Poljski golman je nakon bezazlenog kornera Liverpula loše procijenio let lopte i uhvatio je ušavši u gol.

Uprkos apelu gostujućih fudbalera, sudija Robert Medli nije pokazao na centar iz jednog prostog razloga – aparat koji je povezan sa senzorima u golu nije mu signalizirao pogodak. Delikatnu situaciju morao je da donese u djeliću sekunde, a na ponovljenom snimku potvrđeno je da je praktično milimetar dijelio Bornmut od ambisa.

Kako to obično biva u fudbalu, domaćin je u sljedećih desetak minuta postigao dva gola, prije nego što je u nadoknadi vremena zaokružio nestvaran preokret.

Liverpul je propustio priliku da ponovo priđe vodećem Čelsiju na samo bod zaostatka.

’Crveni’ su sada ostali na trećem mjestu na tabeli sa 30 bodova, dok je Bornmut ostvario petu pobjedu i sada je 10. sa 18 bodova. Tehnologija na gol liniji korišćena je i nekoliko sati kasnije, prilikom pogotka Zlatana Ibrahimovića na ’Gudison parku’. Tada je gol priznat, ali je Junajted opet ispustio bodove u samom finišu.

Bonus video: