Herojski preokret Bornmuta protiv Liverpula, Junajtedu bod na "Gudisonu"

1 komentar(a)
Bornmut, Foto: Reuters
Bornmut, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.12.2016. 18:10h

Unaprijed dobijene utakmice u fudbalu ne postoje.

Imao je Liverpul na gostovanju Bornmutu dva gola prednosti na poluvremenu, a imao ih je i na pola sata do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Ipak, domaćin se nije predavao i kao nagradu postighao je čak četiri gola u drugom poluvremenu, a tri u posljednjih 15-tak mminuta za totalni preokret.

"Nikada kod 2:0 utakmica nije završena, nije ni kod 3:1. Mi kao da to nismo znali. Pričali smo o tome da ništa ne smijemo da poklonimo Bornmutu, ali na kraju smo mu pomogli da se vrati u meč i da uzme tri boda. Poraz kao poraz nije smak svijeta, niko titulu nije osvojio u decembru, ali ovakve mečeve ne smijemo da gubimo", rekao je Jirgen Klop.

Борнмут ‐ Ливерпуль 4:3. Обзор матча. АПЛ 2016/17. 14 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Liverpul je sada pao na treće mjesto sa četiri boda manje od lidera Čelsija, ali i bodom iza Arsenala.

Mančester junajted su minuti dijelili do pobjede protiv Evertona na "Gudisonu" i vjerovatno bi i došao do nje da nije napravio glupost Maruan Felaini.

Belgijanac je neoprezno startovao na Idrizi Gaju, a Lejton Bejns je u 89. minutu iskoristio penal i "poništio" gol Zlatana Ibrahimovića u prvom poluvremenu.

Time je nastavljena loš niz Žozea Murinja u Premijer ligi - na 30 posljednjih mečeva, kao trener Čelsija i Junajteda, Portugalac je ostvario samo devet pobjeda.

"Nismo dobili ono što smo zaslužili. I to se ponavlja, i zbog toga sam zabrinut. Zadovoljan sam igrom, kvalitetom naših nastupa, ali rezultati to ne pokazuju. A ove sezone su važniji rezultati od utiska koji ostavimo na terenu", rekao je Murinjo.

Эвертон - Манчестер Юнайтед 1:1. Обзор матча. АПЛ 2016/17. 14 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

"Đavoli" su sada na 13 bodova manje od lidera Čelsija, a devet od Mančester sitija, posljednje ekipe u zoni Lige šampiona...

Rezultati

Bornmut - Liverpul 4:3 (Vilson (penal) 56, Frejzer 76, Kuk 78, Ake 90+3 - Mane 20, Origi 22, Džan 64).

Everton -Mančester junajted 1:1 (Bejns (penal) 89 - Ibrahimović 42).

Bonus video: