Mladost pobijedila Iskru, evrogolovima Adrovića završena fudbalska jesen

Mladost je jesenji dio završila na drugom mjestu, ali sa 11 bodova manje od lidera Budućnosti
56 pregleda 1 komentar(a)
Mladost - Dečić, Foto: Boris Pejović
Mladost - Dečić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.12.2016. 14:33h

Pobjedom Mladosti u Danilovgradu danas je spuštena zavjesa na fudbalsku jesen u najjačoj crnogorskoj ligi (3:1).

Aktuelni prvak nije dominirao, naprotiv, uglavnom se branio cijelih 75 minuta, a onda je najbolji strijelac lige, Admir Adrović sa dva dodira klase riješio pitanje pobjednika.

Iskra je na teren izašla sa puno želje da obraduje svoje "serdare", i uspjela je do gola već u 3. minutu, kada je Petrović bio najviši nakon kornera sa desne strane.

Nijesu se time zadovoljili domaći fudbaleri, jer su visokim presingom na muke stavljali favorizovane goste.

Ređale su se šanse domaćina, a golman gostiju Vuk Radović je bravurozno zaustavio šuteve Bošnjaka i naročito glavom Perutovića u prvih 18 minuta.

Mladost je uspjela da zaprijeti prvi put u 31. minutu, ali stigla tek do kornera nakon kojeg je Blažić bravurozno u gužvi "izvadio" dva udarca, ali je prilikom druge odbrane šuta Raičevića, lopta pala na nogu Zoranu Petroviću, koji je topovskim šutem zakucao u gol sa devet metara.

Samo par minuta kasnije Goran Burzanović je sjajno šutirao glavom, ali se lopta odbila od stative gola Mladosti.

U nastavku je Mladost prva zaprijetila, ali je udarac glavom Adrovića u 51. minutu završio preko prečke.

Potom je sve do 75. minuta bila invazija domaćih igrača na gol Vuka Radovića.

Nekoliko puta Radunović, pa Drinčić nijesu bili precizni, a kazna je stigla iz sjajne kontre najmlađeg od braće Burzanović, Marka, koji je ubacio sa desne strane na peterac a Admir Adrović fantastičnim osjećajem za gol je stigao loptu i nebranjivo je desnom nogom poslao u mrežu.

U 83. minutu u još jednoj kontri sa desne strane Adrović je izbjegao ofsajd i manirom velikog znalca lobom sa 20 metara je matirao Blažića. Domaći navijači smatrali su, neopravdano, da se sjajni strijelac nalazio u ofsajdu a nezadovoljstvo su iskalili predmetima bačenim put pomoćnog sudije. Uslijedio je prekid, pa je po isteku 90. minuta glavni arbitar Nikola Vođević dao signal za deset minuta nadoknade.

Mladost je jesenji dio završila na drugom mjestu sa 31. bodom, 11 manje od lidera Budućnosti. Iskra je doživjela i šesti uzastopni poraz i deveta je sa 16 bodova iz 17 utakmica.

Bonus video: