Podgorička žrtva - rekorder i antirekorder

U pobjedi njegovog CSKA nad Uralom (4:0), 30-godišnji kapiten nije primio gol u 253 utakmice, i time je oborio rekord čuvenog Rinata Dasajeva
60 pregleda 0 komentar(a)
Igor Akinfejev, Foto: Savo Prelević
Igor Akinfejev, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.12.2016. 10:59h

Samo što se oporavio od šoka i opekotine od baklje bačene na njega sa tribine pod Goricom tokom utakmice Crna Gora - Rusija 27. marta 2015. godien, ruski golman Igor Akinfejev je naglasio da bi opet došao u Crnu Goru i stao među stative istog stadiona. Time je pobrao nepodijeljene simpatije navijača "hrabrih sokola", i nije slučajno!

Samo 15 dana od kada je dobio nagradu "Džentlmen u kopačkama 2016", jer za godinu nije dobio ni jedan karton, Igor Akinfejev je juče postao rekorder u Rusiji po broju utakmica u kojima nije primio gol.

U pobjedi njegovog CSKA nad Uralom (4:0), 30-godišnji kapiten nije primio gol u 253 utakmice, i time je oborio rekord čuvenog Rinata Dasajeva.

No, Akinfejevu ne ide tako dobro u Evropi, jer je antirekorder Lioge šampiona po broju uzastopnih utakmica u kojima je primio gol. Taj antirekord iznosi 38 utakmica, a ako se račnaju i kvalifikacije za najelitnije klupsko takmičenje, čak 42 puta je uzastopno savladan.

Mreža Igora Akinfejeva posljednji put je ostala nenačeta na kultnom "Hajberiju", u igri bez golova sa Arsenalom. Tada "tobdžije" nijesu realizovale čak 26 zicera! Akinfejev je tada činio čuda, ali su i Robin van Persi, a naročito Tomaš Rosicki uspjeli da promaše za rubrike "vjerovali ili ne"!

A u Ligi šampiona je Akinfejevov rekord gotovo neoboriv, jer je iza nejga nekadašnji golman PSV-a, Ronald Vateres, koji je u 16 uzastopnih utakmica primio gol.

Akinfejev je njegov negativni niz uspio da obori još 3. oktobra 2013. Akinfejev je, prije prvog primljenog gola u 2006. godini, imao čak šest utakmica u Ligi šampiona i kvalifikacijama za to takmičenje u kojima nije primio gol.

Bonus video: