Gvardiola - Konte: Sudar sistema

Duel na „Etihadu” neće odlučiti titulu, jedinstveni su u ocjenama engleski mediji i analitičari, jer je puno do kraja, a i mnogo je drugih derbija, ali bi mogao da pruži neke odgovore.
0 komentar(a)
Siti - Čelzi, Foto: Beta/AP
Siti - Čelzi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.12.2016. 09:55h

Super-derbi na Ostrvu, u ranom subotnjem terminu - vodeći Čelsi gostuje Mančester sitiju, koji sa Liverpulom dijeli drugu poziciju (13.30 h). Biće to duel „novih” engleskih sila, timova koji su se posljednjih godina probili u vrh zahvaljujući arapskom i ruskom kapitalu (Abramovič)...

Duel na „Etihadu” neće odlučiti titulu, jedinstveni su u ocjenama engleski mediji i analitičari, jer je puno do kraja, a i mnogo je drugih derbija, ali bi mogao da pruži neke odgovore.

Recimo, je li Konteov Čelsi, koji je u seriji od sedam pobjeda, uz samo jedan primljeni gol, spreman da ide do kraja.

Jeste - ako prebrodi i današnje gostovanje, smatra analitičar „Skaj sporta” Met Letisije, nekadašnji napadač Sautemptona.

"Ovo je veliki momenat u trci za titulu, onaj trenutak kada igrači Čelsija mogu sebi da kažu - da, spremni smo da idemo na titulu".

Konte kao da je već kupio Engleze, dok Pep Gvardiola tek treba da se dokaže, iako je krenuo fantastično.

"Vjerujem da bi Ćelsi prihvatio bod, a Siti je taj koji treba da se nametne, igra na domaćem terenu", dodaje još jedan analitičar, nekadašnji engleski reprezentativac Pol Merson.

Biće to i sudar dva različita sistema, specifična na svoj način - Gvardiolinog i Konteovog.

"Mislim da je Gvardioli mnogo stalo da pokaže da je njegova vizija bolja. Očekuje nas nevjerovatno uzbudljiva taktička utakmica", ocjena je Džejmija Karagera, bivšeg defanzivca Liverpula.

Čelsi u posljednje vrijeme nema previše uspjeha na „Etihadu” - izgubio je šest od posljednjih osam gostujućih duela sa Sitijem. Jedini put u tom periodu slavio je 2014, sa Žozeom Murinjom.

"Konteova statistika, brojke, način na koji igraju njegovi timovi... Sve to pokazuje kakav je trener. Biće ovo veliki test za nas", kazao je Gvardiola.

Biće to duel i dva paklena golgetera - Serhio Aguero je postigao 16 golova na 18 mečeva za Siti u svim takmičenjima, dok je Dijego Kosta učestvovao u 14 Čelsijevih golova (11 puta je bio strijelac, tri puta asistent).

"Duel protiv velikog tima je dobra prilika da pokažemo našu kompaktnost", istakao je Konte.

Bonus video: