Budućnost potvrđuje dominaciju, Sutjeska u Pljevljima

Budućnost protiv Bokelja (18.30) proslavlja jesenju titulu, ali i liječi rane iz Kupa. U Tuzima Dečić - Zeta, u Pljevljima Rudar - Sutjeska
55 pregleda 0 komentar(a)
FK Budućnost, Foto: Savo Prelević
FK Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.12.2016. 09:40h

Budućnost će protiv Bokelja pod Goricom u noćnom tereminu (18.30) proslaviti sa navijačima jesenju titulu, pokušaće da ode na pauzu sa barem 11 bodova prednosti u odnosu na Mladost, što bi bio apsolutni rekord, ali i makar malo zaliječi rane nakon bolnog ispadanja iz Kupa.

Polufinalisti Kupa Rudar i Sutjeska igraju pod Golubinjom, dok će jesenja polusezona na terenima CFL-a biti zvanično zatvorena u nedjelju, kada se Iskra i Mladost uz direktan TV prenos sastaju u Danilovgradu.

Budućnost zove navijače

Uprava Budućnosti odredila je besplatan ulaz i još jednom pozvala navijače da pomognu timu u potvrdi dominacije u prvenstvu.

A jesenju idilu podgoričkog kluba prije tri dana značajno je poremetio Grbalj...

"Neplanirano, neočekivano, rekao bih i nezasluženo smo ispali iz Kupa", kaže kapiten Budućnosti Risto Radunović.

"Veliki je to šok za nas, ali sada ne možemo da vratimo ono što je prošlo, moramo da dignemo glavu i nastavimo. Imamo velikih 11 bodova prednosti u prvenstvu, ali ništa još nije gotovo i nema opuštanja.

Večerašnji rival Podgoričana je u očajnoj seriji - Bokelj nije pobijedio od septembra, čak osam utakmica, a prije tri dana je eliminisan i iz Kupa.

"Iskusna je to ekipa i sigurno da nam ništa neće biti poklonjeno, za sve moramo da se izborimo na terenu", dodaje Radunović.

Može li Bokelj, prošlogodišnjih hit sezone, da na najtežem gostovanju prekine lošu seriju?

"Budućnost je najbolja, ali nije svemoćna i vjerujem da može da se igra protiv njih. Nama se mnogo loših stvari poklopilo ove sezone - ljetos se značajno promijenio tim, potom su nas stigle i povrede, i to najvažnijih igrača u napadu, Havijera i Nikezića. Vjerujem, međutim, da možemo da izađemo iz ove situacije. Razlike su još male i trebaju nam dvije-tri vezane pobjede", ističe kapiten Kotorana Dejan Ognjanović.

Sutjeska u Pljevljima, u Tuzima za Evropu

Sutjeska u prvenstvu nije izgubila već devet utakmica, no u toj seriji ostvarila je samo tri pobjede - sve tri u gostima. Ekipa Nebojše Jovovića gostuje danas Rudaru u Pljevljima - oba tima u dobroj atmosferi dočekuju meč, nakon plasmana u polufinale Kupa.

"Želimo da ove sezone izađemo u Evropu, a meč protiv Rudara je izuzetno važan u tom cilju. Sudeći po prikazanim igrama zaslužili smo više bodova, ali znamo da i Rudar po kvalitetu zaslužuje bolji plasman", kaže kapiten Sutjeske Jovan Nikolić.

Još jedan vrlo interesantan meč u najavi igra se u Tuzima - petoplasirani Dečić dočekuje četvrtoplasiranu Zetu. Dva tima imaju isti broj bodova (25), koliko ima i trećeplasirana Sutjeska.

"U seriji smo dobrih rezultata, bilo bi fantastično kada bismo sve potvrdili protiv Zete i otišli na pauzu sa visoke pozicije", rekao je vezista Dečića Ivan Mijušković.

Zeta, koja je i prošle subote igrala u Tuzima, ali kao domaćin protiv Rudara (3:0), dočekuje meč sa sličnim ambicijama.

"Osjetili smo taj teren, nadam da ćemo se snaći i ovoga puta kao gosti. Želimo pobjedu i sve smo tome podredili, iako nas čeka dobar protivnik, posebno jak kod kuće", riječi su veziste Zete Gorana Milojka.

Petrovac se iz pozadine probija ka vrhu, a danas protiv Lovćena pod Malim brdom igra za petu pobjedu u posljednjih šest utakmica.

Parovi

Danas

JEDINSTVO - GRBALJ (13) Sudija: Vladan Kojović (Podgorica)

PETROVAC - LOVĆEN (13) Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

DEČIĆ - ZETA (13) Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

RUDAR - SUTJESKA (13) Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

BUDUĆNOST - BOKELJ (18.30) Sudija: Željko Radunović (Cetinje)

Nedjelja

ISKRA - MLADOST (13, TV) Sudija: Nikola Vođević (Podgorica)

Bonus video: