Sivić zadovoljan uslovima u Bidgošću

1 komentar(a)
Tomislav Sivić, Foto: FSS
Tomislav Sivić, Foto: FSS
Ažurirano: 02.12.2016. 19:10h

Delegacija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) zadovoljna je uslovima koje će mlada fudbalska reprezentacija imati u Bidgošću, gdje će igrati utakmice Evropskog prvenstva 2017. godine.

Evropsko prvenstvo za mlade fudbalere igra se naredne godine od 16. do 30. juna u Poljskoj, a Srbija će igrati u Grupi B sa Španijom, Portugalom i Makedonijom.

Sve utakmice u grupi Srbija će igrati na stadionu u Bidgošću, koji je 450 kilometara udaljen od Krakova. To je stadion fudbalskog kluba Zaviša, koji praktično nema seniorski sastav, pošto je odlukom FS Poljske prebačen u amaterski rang takmičenja.

"Kada nam je domaćin rekao gdje se sve nalazi, odnosno o kojem rangu se radi, mislim na klub i stadion, bili smo malo skeptični. Uslovi su, ipak, fenomenalni, teren, svlačionice, kao i pomoćni teren, ali i prateći objekti za rehabilitaciju, sve je na svom mjestu", rekao je selektor Tomislav Sivić za sajt FSS.

Stadion u Bidgošću bio je u centru evropske fudbalske javnosti 2011. godine kada su tokom finala Kupa navijači Legije i Leha izazvali velike incidente, napali policiju i redare, uništavali inventar na stadionu, a uhapšeno je više od 1.000 huligana.

Mlada reprezentacija Srbije će prije Evropskog prvenstva odigrati prijateljske utakmice sa aktuelnim prvakom Evrope Švedskom i Češkom, a termini su 24. i 28. mart.

Bonus video: