Mijatović: Pobjeda na Nou kampu trasirala bi Realu put do titule

"Real ima fantastičnu priliku da poveća prednost na čak devet bodova, što bi bilo pozitivno za razvoj situacije u ligi do kraja prvenstva, jer titulu čeka od 2012. "
0 komentar(a)
Predrag Mijatović, Foto: Wikipedia
Predrag Mijatović, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 02.12.2016. 18:00h

Predrag Mijatović je u karijeri, kao član Reala, između decembra 1996. i februara 1999. godine, deset puta nastupio u El klasiku, postigavši dva gola.

Nekadašnji sportski direktor "kraljevskog kluba" je pravi sagovornik na temu predstojećeg sudara Barselone i "merengesa" na Nou kampu.

"Bez obzira na to što je Barselona u rezultatskoj krizi, ipak je ovo El klasiko, utakmica u kojoj nema favorita, utakmica u kojoj, bez obzira na formu, možemo očekivati puno preokreta. Ukratko, kada se igra El klasiko, sve je moguće" - kazao je Mijatović u razgovoru za hrvatski T-portal.

"El klasiko je utakmica dva giganta koja, ne samo što dominiraju posljednjih godina u španskom prvenstvu i u Ligi šampiona, nego dva giganta koja su prepuna fantastičnih igrača koji u svakom trenutku mogu riješiti utakmicu."

"Kraljevski klub" u meč ulazi spokojno sa šest bodova prednosti.

"Real ima fantastičnu priliku da poveća prednost na čak devet bodova, što bi bilo pozitivno za razvoj situacije u ligi do kraja prvenstva, jer titulu čeka od 2012. Ne mogu reći da će ovo biti ključna utakmica u borbi za titulu, jer ima još puno mečeva do kraja sezone. No, ako Real pobijedi u Barseloni, na neki način bi trasirao put do osvajanja prvenstva što je glavni cilj ove sezone."

"Mi koji nismo akteri ove utakmice možemo samo da uživamo u majstorijama Ronalda, Modrića i Benzeme, s jedne strane, te Mesija, Nejmara i Rakitića, s druge strane."

Subotnji El klasiko će najvjerovatnije početi tri hrvatska reprezentativca, Luka Modrić i Mateo Kovačić u bijelom, i Ivan Rakitić u "plavo-ljubičastom" dresu.

"Budite ponosni!" - poručio je komšijama legenda crnogorskog fudbala.

"Riječ je o fudbalerima koji su stigli do najvišeg nivoa i samim tim su apsolutno najveći ambasadori svoje zemlje. I to bez premca!"

Bonus video: