U lov na trofej

Od polufinalista, samo je Rudar osvajao Kup, i to četiri puta, dok je Sutjeska jednom igrala u finalu. Grbalj po drugi put u polufinalu, Iskra prvi put
0 komentar(a)
Miljan Radović, Mirko Marić, Nebojša Jovović, Radislav Dragićević, Foto: Vijesti
Miljan Radović, Mirko Marić, Nebojša Jovović, Radislav Dragićević, Foto: Vijesti
Ažurirano: 02.12.2016. 11:53h

Rudar, Sutjeska, Grbalj i Iskra igraće na proljeće u polufinalu Kupa Crne Gore.

Prilično šarolik sastav završnice najmasovnijeg takmičenja, u kojem neće biti jesenjeg šampiona i ove godine najboljeg domaćeg tima, Budućnosti, kao ni aktuelnog šampiona, Mladosti.

I jednima i drugima presudio je - Grbalj.

"Svi nam čestitaju što smo eliminisali Budućnost, zaboravlja se da smo izbacili i Mladost", kaže uz osmjeh trener tima iz Radanovića, Miljan Radović.

Upravo bi Grbljani mogli da budu „X faktor” u završnici. Drugi put su u polufinalu, a na proljeće će igrati za svoje prvo finale.

"Sama činjenica da smo eliminisali dva vodeća tima u ligi nam nameće ambiciju ta pokušamo da se plasiramo u finale, što neće biti lako, jer sve ekipe imaju isti cilj. Najvažnije je da ostanemo realni i da se držimo zacrtanih ambicija sa početka sezone, jer nam nisu potrebni imperativi", dodaje Radović.

Sutjeska je jedina ekipa u polufinalu koja se nalazi u gornjoj polovini prvoligaške tabele.

Nikšićani, koji su jednom igrali u finalu (2007), ali još nemaju trofej u Kupu, po tom parametru su možda i prvi favoriti za osvajanje pehara.

"Ne znam jesmo li favoriti, jer u Kupu nema nikakvih pravila, pokazalo se to mnogo puta do sada. Puno važnije od toga je činjenica da igramo sve bolje, da ekipa napreduje u svim segmentima", kaže trener Nebojša Jovović, čija je ekipa boljim izvođenjem penala eliminisala Petrovac.

Ako je parametar tradicija - favorit je Rudar. Pljevljaci su čak četiri puta osvajali najmasovnije takmičenje, a ove sezone su se plasirali u polufinale uprkos činjenici da igraju očajno u prvenstvu.

Izabranici Mirka Marića žele na proljeće da idu do kraja, jer je Evropa bliža preko Kupa.

"Revanš protiv Bokelja bila je naša utakmica sezone, sve je stalo u tom meču i sve je drugačije nakon te pobjede", kaže defanzivac Ermin Alić, čovjek odluke u revanšu protiv Bokelja. I na kraju, ali ne manje značajno - Iskra.

Danilovgrađani su ostvarili najveći uspjeh u samostalnoj Crnoj Gori, gdje tek drugu sezonu igraju u eliti, a prvi put su u završnici najmasovnijeg takmičenja.

"Daleko je proljeće, kada će biti nastavljeno takmičenje u Kupu, ali svakako da imamo ambicije da idemo što dalje", kaže trener Radislav Dragićević, čija je ekipa oba puta pobijedila Lovćen u četvrtfinalu Kupa, dok u prvenstvu ne zna za trijumf već devet mečeva.

Bonus video: