Slika tuge: Trojica fudbalera u praznoj svlačionici

Na fotografiji, gdje trojica fudbalera sjede na svojim mjestima u praznoj svlačionici, bez ijedne riječi teksta vidi se veličina tragedije nakon pada kolumbijskog aviona u kojem je život izgubilo 75 osoba
1 komentar(a)
Šapekoenense, Foto: Tanjug
Šapekoenense, Foto: Tanjug
Ažurirano: 29.11.2016. 12:34h

Fotografija trojice fudbalera Šapekoensea, koji zbog povreda i suspenzija nisu ušli u avion za Medeljin, u svlačionici kluba, velikom brzinom proširila se društvenim mrežama i najbolje opisuje tugu poslije tragičnog događaja.

Na fotografiji, gdje trojica fudbalera sjede na svojim mjestima u praznoj svlačionici, bez ijedne riječi teksta vidi se veličina tragedije nakon pada kolumbijskog aviona u kojem je život izgubilo 75 osoba, a među njima i brazilski fudbaleri koji su putovali na prvu utakmicu finala Kupa Sudamerikana protiv Atletiko Nasionala.

Kolumbijska televizija "Teleantiokija" javila je da je još jedan fudbaler pronađen živ. Riječ je o Heliju Ermitu Zampijeru Netu. Ranije su mediji javili da su preživjeli fudbaleri Danilo, Alan Lusijano Rušel i Džekson Folman, stjuardesa Himena Suarez i novinar Rafael Enzel. Kolumbijska televizija

Fudbaleri koji nisu išli u Kolumbiju su Rafael Lima, Nenem, Demerson, Marselo Boek, Andrej, Hioran, Martinućio, Moises i Nivaldo.

Bonus video: