Plato ispred SPENS-a dobija naziv „Vujadin Boškov”

Nekadašnji fudbaler, trener i direktor Vojvodine je preminuo prije dvije godine
91 pregleda 0 komentar(a)
Vujadin Boškov, Foto: Screenshot (YouTube)
Vujadin Boškov, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 28.11.2016. 13:19h

Plato ispred Sportsko-poslovnog centra „Vojvodina”, popularnog SPENS-a, ubuduće će nositi naziv nekadašnjeg fudbalera, trenera i direktora Vojvodine Vujadina Boškova.

Skupštinska komisija Novog Sada je potvrdila ranije usvojen predlog o nazivima ulica, a plato ispred SPC „Vojvodina” nosiće ime legendarnog trenera koji je prije dvije godine preminuo.

„Prošle su dvije godine otkad je preminuo Vujadin Boškov, ali njegova djela i sve ono što je učinio očito nisu i nikada neće biti zaboravljena. Dokaz za to je i najava da će plato ispred SPENS-a, koji se nalazi u blizini stadiona „Karadorđe” i porodične kuće Boškova, ubuduće nositi naziv Plato Vujadina Boškova”, saopšteno je na sajtu FK Vojvodina.

Boškov je 14 godina igrao za Vojvodinu, te za Sampdoriju i Jang Bojs, dok je kao trener, osim u matičnom klubu, sa velikim uspjehom radio u Jang Bojsu, Den Hagu, Fejnordu, Real Madridu, Saragosi, Askoliju, Sampdoriji, Romi i Napoliju, dok je funkciju selektora reprezentacije Jugoslavije obavljao je 1971. do 1973. i od 1999. do 2000. godine.

Kao igrač, 57 puta je nastupio za nacionalni tim i bio dio selekcija koja je 1952. godine osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Helsinkiju.

On je bio idejni tvorac trening centra FK Vojvodina u Veterniku, koji danas nosi njegovo ime.

Bonus video: