Đalović: Neće nas uspavati priče da smo već šampioni

"Imamo dosta kvaliteta i uvijek iskoči neki pojedinac, ali generalno mislim da smo timskom igrom napravili ovaj rezultat. Nije ništa gotovo, idemo korak po korak", kaže Đalović
52 pregleda 0 komentar(a)
Đalović, Foto: Savo Prelević
Đalović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.11.2016. 15:32h

Nije ni polovina prvenstva, a novi šampion se već nazire - Budućnost je pobjedom nad aktuelnim prvakom, ekipom Mladosti, napravila džinovski korak ka prvom trofeju od 2012. godine.

Ako u posljednjem kolu jeseni, kada dočekuju Bokelj, zadrže ili povećaju prednost od 11 bodova u odnosu na Mladost, Podgoričani će otići na zimsku pauzu sa rekordnom zalihom koju je imao jedan tim na vrhu u dosadašnjih 11 sezona Telekom 1. CFL. A to dovoljno govori i o razlici u kvalitetu u odnosu na rivale.

No, Podgoričani su slavlje ostavili za maj.

"Nije bilo puno slavlja nakon pobjede protiv Mladosti, bila je teška utakmica. Iskoristio bih priliku da čestitam protivniku na fer i korektnoj igri, ali mislim da smo bili bolji i da smo zasluženo pobijedili", kaže Radomir Đalović, strijelac oba gola u pobjedi od 2:1.

"Jedanaest bodova jeste velika prednost, ali ne treba se zavaravati, idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu i uopšte ne razmišljamo o pričama da smo već šampioni. Šest mjeseci unazad Mladost je u jednom trenutku imala 12 bodova više od nas, pa smo ih zamalo stigli u drugom dijelu. Nije gotovo, ima dosta dobrih ekipa koje ne stoje dobro tabeli, još će se pojačati, tako da će biti teška polusezona".

Velika bodovna prednost praćena je dominacijom i u ostalim parametrima - "plavi" su dali ubjedljivo najviše golova (32), najmanje su i primili (samo sedam) u polusezoni u kojoj su doživjeli samo jedan poraz.

"Imali smo taj jedan poraz protiv Rudara, za koji sam siguran da se ne bi desio da u drugom poluvremenu nije bila obilna kiša, pa nismo imali uslove za igru. Ekipa igra odlično, trener Vukotić je sve posložio na pravi način, ispunjavamo njegove zahtjeve i sve ide kako treba", dodaje Đalović.

Posebno moćna Budućnost je u ofanzivnoj liniji, gdje su tri napadača - Đalović, Raičević i Vujović, zajedno dali 20 golova, više nego sve ostale ekipe pojedinačno.

"Odlično sarađujemo, mislim da su Raičević i Vujović odlični igrači i da su reprezentativni potencijal", ističe 34-godišnji napadač, koji je 26 puta nosio dres crnogorske reprezentacije i postigao sedam golova.

Nije, naravno, samo napad snaga Budućnosti.

"Cijela ekipa igra dobro. To je otrpilike isti tim od prošle godine, mi maltene 12 mjeseci igramo sjajan fudbal, računajući i drugi dio prošle sezone. U međuvremenu je došao Vujović, koji se sjajno uklopio i pokazao da je pojačanje, kao i Raičević koji se oporavio od povrede".

Kvalitet i atmosfera u timu su ono što izdvaja Budućnost, smatra Đalović.

"Imamo dosta kvaliteta i uvijek iskoči neki pojedinac, ali generalno mislim da smo timskom igrom napravili ovaj rezultat. Za to je zaslužna sjajna atmosfera u timu",

Vukotić traži štopera

Budućnost je spokojna na tabeli, ali trener Miodrag Vukotić još nije, kada su u pitanju neke pozicije na timu.

Podgoričani će tokom zime pokušati da se pojačaju, kako bi tokom proljeća još lakše zadržali veliku prednost na vrhu, a uporedo se i pripremali za evropska iskušenja, za neki novi Genk...

"Sigurno da nam trebaju pojačanja na nekim pozicijama, o tome sam već razgovarao sa upravom. Dovođenje štopera će biti prioritet u januaru, jer trenutno imamo samo dva igrača kojima je to prirodna pozicija, a dolazi period kartona, suspenzija i svega ostalog zbog čega nam treba neki novi igrač", kazao je Vukotić.

Bonus video: