Bajern pobjedom u derbiju izašao iz krize, poraz Dortmunda

0 komentar(a)
Obamejang, Foto: Reuters
Obamejang, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.11.2016. 19:36h

Bajern je prekinuo niz od tri utakmice bez pobjede - remi kući sa Hofenhajmom, pa porazi u Dortmundu i Rostovu u Ligi šampiona.

Aktuelni prvak je, ne bez problema, iuspio mda savlada Bajer na "Alijanc areni", i priđe vodećem Lajpcigu na tri boda zaostatka.

Bavarce su do osmog trijumfa u Bundesligi predvodili Tijago Alkantara, i Mats Humels, dok je pogodak za goste dao Džalhanoglu.

Бавария - Байер 2:1. Обзор матча. Германия. Бундеслига 2016/17. 12 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Borusija Dortmund je u prethodnom kolu uspjela da nanese prvi poraz akuelnom šampionu, Bajernu, a danas su "milioneri" razočarali na gostovanju Ajntrahtu. Domaćin je poveo odmah po otvaranjnu nastavka, ali su "milioneri" uspjeli da poravnaju preko najboljeg igrača, Gabonca Pjer -Emrik Obamejanga u 77. minutu. Radost gostujućih igrača i nada da mogu do preokreta je trajala samo dva minuta, kada je Haris Seferović postavio konačan rezultat.

A Hofenhajm, najmlađeg trenera u istoriji Bundeslige, Julijana Nagelsmana, je poput lidera Lajpciga, jedina neporažena ekipa. Hofenhajm je uspio da odnese bod iz Menhengladbaha, što je treći uzastopni remi, pa je tek peti na tabeli.

Keln je odiigrao bez golova kod kuće sa Augsburgom, a u derbiju začelja Hamburger je remizirao sa Verderom, a sva četiri pogotka su viđena u prvom poluvremenu.

Айнтрахт - Боруссия Д 2:1. Обзор матча. Германия. Бундеслига 2016/17. 12 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

I "vukovi" su neprepoznatljivi ove sezone, pa su uzeli tek bod na gostovanju Ingolštatu.

Rezultati:

Keln - Augsburg 0:0

Borusija M. - Hofenhajm 1:1 (Dahud 25 - Amiri 53)

Ajntraht - Borusija D. 2:1 (Hušti 46, Seferović 79 - Obamejnag 77)

Hamburger - Verder 2:2 (Gregorić 3, 28 - Bartels 14, Gnabri 45)

Ingolštat - Volfsburg 1:1 (Jung 31 - Kaliđuri 78)

Bajern - Bajer 2:1 (Alkantara 30, Humels56 - Džalhanoglu 35)

Bonus video: