Pavićević: Disciplina, naročito u odbrani ključ za uspjeh

Neugodna serija poraza tima Đorđija Pavićevića na oba fronta, može i mora biti neutralisana pobjedom nad odličnom ekipom iz Slovenije
58 pregleda 0 komentar(a)
Marko Mijović, Foto: Savo Prelević
Marko Mijović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.11.2016. 09:44h

Navijači Mornara sa velikim nestrpljenjem očekuju novu utakmicu u ABA ligi, duel protiv Krke na domaćem parketu. Meč koji može predstavljati prekretnicu u ovoj sezoni barskih košarkaša...

Neugodna serija poraza tima Đorđija Pavićevića na oba fronta, može i mora biti neutralisana pobjedom nad odličnom ekipom iz Slovenije. Tim prije što su domaći u ovogodišnjem šampionatu pokazali da imaju kvalitet, borbenost i motiv, koji nijednog trenutka nisu bili upitni, ali je sreće i pomalo iskustva nedostajalo u mečevima u kojima su „tijesno“ poraženi.

U posljednjem porazu od Zadra, odbrana Mornara nije bila na visini zadatka...

"I radimo na tom segmentu igre. Istini za volju publika je uživala u meču u kojem je postignuto 214 poena, ali smo mi ostali bez važnih bodova. Nema lakih i unaprijed dobijenih utakmica, iako vjerujem da će meč protiv Krke donijeti novi trijumf u ABA ligi. Moramo biti skoncentrisani i pravi tokom svih 40.minuta. Za razliku od nas koji nismo imali sreće u određenim završnicama mečeva, Krka je tri duela baš dobila na taj način. Neće nas zavarati ni njihov poraz u prethodnom kolu. Disciplina, naročito u odbrani biće ključ za uspjeh. Možemo u ovom meču da računamo i na posljednje pojačanje Vukotu Pavića sa kojim ćemo dobiti dodatnu agresivnost pod košem. Treba nam podrška i naše vjerne publika koju ćemo, nadam se, ovoga puta obradovati“, jasan je trener Mornara Đorđije Pavićević.

I kapiten Marko Mijović zna ključ za uspjeh...

"Ovo je sedmica u kojoj nije bilo putovanja i koju smo proveli u našem gradu. Malo smo se osvježili i došli do daha. Jedan meč smo ove sezone izgubili kao favoriti i to je baš duel protiv Zadra u našoj dvorani. Ovoga puta moramo trijumfovati u meču sa ekipom Krke. Svi smo silno motivisani da to i ostvarimo“, zaključio je Mijović.

Meč Mornar - Krka igra se danas u "Topolici" sa početkom u 17 u sati.

Bonus video: