Mijatović: Zidan je veliki trener

Legenda Reala Predrag Mijatović smatra da „kraljevski klub” ove sezone ima jasan cilj - osvajanje Primere, i da je sve podredio tom cilju
2 komentar(a)
Predrag Mijatović, Foto: Www.radiogoal24.it
Predrag Mijatović, Foto: Www.radiogoal24.it
Ažurirano: 24.11.2016. 11:41h

Legenda Reala Predrag Mijatović smatra da „kraljevski klub” ove sezone ima jasan cilj - osvajanje Primere, i da je sve podredio tom cilju.

Madriđani su aktuelni pobjednici Lige šampiona, koju su osvojili i prije dvije godine, a gotovo nestvarno zvuči podatak da su uzeli samo jednu titulu prvaka Španije u posljednjih osam godina, i to sa Murinjom 2012.

"Jasno je da je cilj titula. Nakon nekoliko godina bezuspješnog pokušavanja, to je očigledno prioritet ove sezone. Ekipa sada ima opipljiviju prednost na vrhu u odnosu na ekipe koje imaju iste ambicije", kaže Mijatović, nekadašnji napadač i direktor najtrofejnijeg evropskog kluba.

Nakon 12 kola tekuće sezone u Primeri Real je prvi sa četiri boda više od Barselone, a prije dvije noći se pobjedom nad Sportingom u Lisabonu plasirao u osminu finala Lige šampiona.

Sa koje pozicije - prve ili druge, znaće se nakon meča posljednjeg kola protiv Borusije Dortmund na „Santjago Bernabeuu”.

Bivši crnogorski fudbalski as kaže da je rano za prognoze, ali kako trenutno stvari stoje - sezona za Real može da bude veoma, veoma uspješna.

"Ima mnogo posla, nije ni polovina sezone, ali sve se odvija onako kako navijači žele i mislim da u maju svi mogu da budu srećni".

Mijatović je pohvalio trenera - impersivno zvuči podatak da je Zinedin Zidan doživio samo jedan prvenstveni poraz otkada je prije 11 mjeseci preuzeo kormilo Reala. I to još u februaru, prošle sezone, kod kuće od Atletika (1:0).

"Zidan radi izvanredno, samostalan je u odlukama, veoma mudar. Da bi se osvojile titule i pobjeđivalo u seriji, ekipa mora da bude fleksibilna, ne može svaku utakmicu da odigra na isti način. Zidan nekada igra u formaciji 4-3-3, nekada 4-4-2, nekada svjesno žrtvuje jednog igrača i ubaci drugog, koji se više uklapa u taktiku za određenu utakmicu i protiv specifičnog protivnika. To je odlika velikih trenera", kaže Mijatović, koji je bio oduševljen pobjedom nad Atletikom u subotu veče u madridskom derbiju (3:0).

"Kao navijač Reala, naravno da sam zadovoljan. Svima nama je posebno draga pobjeda nad Atletikom. Donijela nam je mnogo. Povećali smo prednost nad jednim od rivala, stekli dodatno samopouzdanje. „Visente Kalderon” je težak teren, mora mnogo toga da se poklopi da bi se odnijeli bodovi, a Real je utakmicu kontrolisao od po četka do kraja. Sjajan meč."

Madridski derbi het-trikom je obilježio Kristijano Ronaldo - po Mijatoviću, novi dobitnik Zlatne lopte.

"Ne mislim da će ta tri gola presudno uticati na izbor, mislim da je i prije meča sa Atletikom sve bilo jasno. Kristijano je osvojio sve što je mogao, sa klubom i reprezentacijom" - zaključio je Mijatović.

Bonus video: