Osam detalja po kojima će se pamtiti "hokejaška" partija u Dortmundu

Vatromet golova u utakmici koja je podsjetila na fudbalski davno zaboravljena vremena, nije bio jedina karakteristika spektakularnog meča u Njemačkoj.
0 komentar(a)
Borusija Dortmund, Foto: Reuters
Borusija Dortmund, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.11.2016. 17:17h

Borusija Dortmund i Legija su u pravoj "hokejaškoj" partiji na Signal iduna parku (8:4 za domaćina) oborili rekord po proju postignutih golova na jednoj utakmici otkada se najelitnije evropsko klupsko takmičenje igra u ligaškom formatu.

Tako je u istoriju otišla utakmica Monako - Deportivo iz La Korunje 2003. godine, takođe u grupnoj fazi Lige šampiona, kada su "kneževi" slavili sa 8:3. Do sinoć se pričalo o toj utakmici, od sinoć - aktuelni su Borusija Dortmund i Legija.

Vatromet golova u utakmici koja je podsjetila na fudbalski davno zaboravljena vremena, nije bio jedina karakteristika spektakularnog meča u Njemačkoj.

Pamtiće se i još neke statističe kategorije, iako su sve manje ili više vezane za nezapamćenu goleadu.

Ovo je osam najzanimljivijih detalja sa utakmice Borusija Dortmund - Legija Varšava:

1. Nikad u istoriji Lige šampiona na jednoj utakmici nije postignuto više golova - 12.

2. Igrači Borusije Dortmund imali su "procenat šuta" u okvir od nevjerovatnih 80 odsto - od deset udaraca na gol, osam je završilo u mreži Legije.

3. Više od pola udaraca igrača Borusije u okvir ili van okvira gola (ukupno 12), završilo je u mreži Legije.

4. Samo pet odbrana na utakmici imala su dva golmana. Čuvar mreže Legije Radoslaw Cerznjak prvu odbranu zabilježio je tek u 60. minutu, kod rezultata 6:3.

5. Na utakmici je viđeno 12 golova, a samo dva kornera - po jedan za svaku ekipu.

6. Ovo je treće uzastopno gostovanje na kojem je Legija daje četiri gola, nakon pobjeda nad Jagjelonijom 4:1 i Koronom 4:2 u poljskom šampionatu.

7. Na pet utakmica Legije u grupnoj fazi Lige šampiona postignuta su 32 gola. Poljaci su dali osam, a protivnici 24 gola.

8. Na dvije utakmice Borusije i Legije u Ligi šampiona ukupno je viđeno 18 golova. U prvoj utakmici u Poljskoj "milioneri" su slavili sa 6:0.

Bonus video: