Juventus u Sevilji - problemi sa svih strana

Juve u Sevilji bez Dibale i Iguaina, mora da pobijedi ako želi prvo mjesto, a klub se sukobio sa najuticajnijim medijem
0 komentar(a)
Juventus, Foto: Reuters
Juventus, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.11.2016. 11:10h

Juventus je ljetos stvorio tim koji je napravljen da napadne Ligu šampiona, potrošen je veliki novac za dolazak Gonsala Iguaina i Miralema Pjanića, ali u praksi to izgleda mnogo drugačije.

„Stara dama” u Italiji rješava mečeve bez većih problema, ali u Evropi je priča potpuno suprotna, čak je i izazvala sukob između kluba i medija.

Tačnije, Juve i „Gazeta delo sport” su u klinču još od remija sa Lionom u Torinu kada je milanski list prenio riječi koje je navodno rekao Đanluiđi Bufon u svlačionici nakon utakmice.

„Momci, ako nam se u Seriji A svi sklanjaju, u Evropi toga nema”, navodno je rekao Bufon saigračima.

Klub je oštro reagovao na ova pisanja uz obrazloženje da su zlonamjerna, čak je i novinaru „Gazete” bilo zabranjeno da se akredituje za meč sa Peskarom u subotu na „Juventus areni”.

Sve to daje posebnu dimenziju večerašnjem gostovanju Juvea u Sevilji u presudnom meču za prvo mjesto u grupi.

Španci dva kola prije kraja imaju dva boda više, međusobni duel u Torinu je završen bez pobjednika (0:0), pa je jasno da je timu Masimilijana Alegrija ovo posljednja šansa da se domogne prve pozicije.

Juve matematički nije ni obezbijedio osminu finala, ali malo ko vjeruje da Lion, koji ima četiri boda manje, može da ga ugrozi.

"Nikada ne znate da li je bolje biti prvi ili drugi u grupi. Ipak, mi želimo da pobijedimo na teškom gostovanju", rekao je Alegri.

Alegri je u subotu protiv Peskare (3:0) odmorao veći dio ekipe, a večeras bi trebalo da se u tim vrate Bufon, Đorđo Kjelini, Leonardo Bonući, Klaudio Markizio, Pjanić, ali je problem što se povrijedio Iguain i nije među pozvanim igračima za meč na „Pishuanu”.

Može li Sevilja da primi gol?

Sevilja, s druge strane, još nije primila gol u Ligi šampiona i jedini je tim, uz Lester, koji još nije vadio loptu iz mreže.

"Ponosni smo na ono što smo do sada uradili u Ligi šampiona. Naše ambicije rastu, ali ne zaboravljamo kakvog protivnika večeras imamo naspram sebe - smanjuje euforiju Horhe Sampaoli".

U istoj grupi, Lion gostuje Dinamu u Zagrebu koji još nije dao gol (primio 12).

Taj meč je prije svega bitan za treće mjesto i plasman u Ligu Evrope, ali Francuzi i dalje vjeruju da mogu do druge pozicije.

Monako igra za prolaz, Bajer favorit protiv CSKA

Monako igra spektakularan fudbal i u francuskoj Ligi 1 i u Evropi, a večeras protiv Totenhema ima jasnu računicu - pobjedom bi obezbijedio osminu finala.

"Ovo je pravi derbi grupe", jasan je trener „kneževa” Leonardo Žardim.

Portugalac je probudio Radamela Falkaa, koji podsjeća na napadača koji je prije nekoliko godina činio čuda.

"Da li će Falkao igrati? Mi smo tim, igraće oni koji budu najspremniji u tom trenutku, ali Radamel je veoma važna opcija za nas", dodao je bivši trener Olimpijakosa.

Monako pred duel u Kneževini ima osam bodova, Totenhem četiri, a između njih je Bajer sa šest. „Farmaceuti“ traže pobjedu protiv CSKA u Moskvi koja bi ih približila nokaut fazi...

Borusija je već među 16 najboljih, a večeras bi teoretski mogla da osigura prvo mjesto u grupi - to će se dogoditi ako na „Vestfalenu” savlada Legiju, a Real ne trijumfuje u Lisabonu protiv Sportinga.

"Ne zanima nas mnogo duel u Lisabonu, fokusirani smo na Legiju", ističe Andre Širle.

U grupi G, Lester čeka Klub Briž i posao oko plasmana završava makar remijem, ali problemi su u Premijer ligi, jer je na samo dva boda od zone ispadanja.

Za tabelu je mnogo bitniji duel u Danskoj, jer Kopenhagen i Porto vode direktnu borbu za drugu poziciju. Kopenhagen ima sedam bodova, Portugalci dva manje...

UTORAK

GRUPA E

CSKA - Bajer 18.00

Monako - Totenhem 20.45

GRUPA F

Borusija D. - Legija 20.45

Sporting - Real M. 20.45

GRUPA G

Lester - Klub Briž 20.45

Kopenhagen - Porto 20.45

GRUPA H

Sevilja - Juventus 20.45

Dinamo Z. - Lion 20.45

SRIJEDA

GRUPA A

Arsenal - PSŽ 20.45

Ludogorec - Bazel 20.45

GRUPA B

Napoli - Dinamo K. 20.45

Bešiktaš - Benfika 20.45

GRUPA C

Borusija M. - Mančester siti 20.45

Seltik - Barselona 20.45

GRUPA D

Rostov - Bajern 18.00

Atletiko M. - PSV 20.45

Bonus video: