CR7: Uradio sam sve što treba za Zlatnu loptu

CR7 je het-trikom u posljednjem derbiju na "Visente Kalderonu" postao igrač sa najviše postignutih golova u madridskom derbiju. Postigao ih je 18, gol više od legendarnog Alfreda di Stefana
0 komentar(a)
Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters
Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.11.2016. 13:34h

Portugalac Kristijano Ronaldo opet je u žiži svjetske javnosti. No, za razliku od posljednjih pola godine svi svjetski mediji prepuni su hvalospjeva o igri i klasi napadača madridskog Reala i portugalske selekcije.

A CR7 je het-trikom u posljednjem derbiju na "Visente Kalderonu" postao igrač sa najviše postignutih golova u madridskom derbiju. Postigao ih je 18, gol više od legendarnog Alfreda di Stefana.

Što se tiče zbira golova u istoriji pet najjačih evropskih liga, ispred Portugalca je samo legendarni Gerd Miler, ali ni cifra od 15 pogodaka za još jedan rekord nije daleko od Kristijana Ronalda.

"Uradio sam sve u sezoni i hoću Zlatnu loptu! Osvojili smo Ligu šampiona, sa Portugalom sam postao prvak Evrope. Glasanje ne zavisi od mene i ne želim biti dio toga. Ali, ako me pitate da li želim Zlatnu loptu, odgovor je da. Godina mi se složila sa fenomenalnim trofejima i bez sumnje, bila je to moja najbolja sezona u karijeri", naglasio je CR7 za Goal.com.

On je odigrao sjajan meč u pobjedi nad Atletikom sinoć (3:0).

Bonus video: