Nesrećni Junajted, heroj Jaja Ture, pakleni finiš Totenhema

Žiru u 89. minutu donio bod Arsenalu (1:1) u derbiju protiv Junajteda, koji je do tog trenutka kontrolisao meč
0 komentar(a)
Ture, Foto: Reuters
Ture, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.11.2016. 19:39h

Jaja Ture je pokazao Pepu Gvardioli koliko je dobar igrač i koliko je važan za Mančester siti - "otpisani" vezista na debiju ove sezone postigao je oba gola u pobjedi "građana" na gostovanju Kristal Palasu.

Ture do sada nije bio u kombinacijama za prvi tim, zbog neslaganja Gvardiole sa njegovim menadžerom, koji je kritikovao španskog trenera što je Jaji oduzeo mjesto prvotimca.

Ture se nedavno izvinio zbog toga i ubijedio Gvardiolu da zaslužuje šansu.

"Njegova igra nema veze sa mojom odlukom da bude u prvom timu, već isključivo sa njegovim kvalitetom. Posljednja dva mjeseca Jaja trenira veoma dobro, u odličnom je fizičkom stanju, a njegov potencijal je ogroman. Takav igrač nam je potreban da bismo ispunili ambicije. On je sada dio tima", rekao je Gvardiola nakon meča.

Siti je pobjedom u Londonu dostigao Liverpul na vrhu tabele, jer "redsi" nisu uspjeli da slome otpor Sautemptona (0:0).

Кристал Пэлас - Манчестер Сити 1:2. Обзор матча. АПЛ 2016/17. 12 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

U derbiju na "Old trafordu", Mančester junajted je cijelih 90 minuta kontrolisao meč, imao vođstvo i dominaciju, a onda je Arsenal izjednačio iz prvog šuta na gol - rezervista Žiru je u foto-finišu glavom probio De Heu i rastužio Žozea Murinja i navijače domaćeg tima.

"Đavoli" su do zasluženog vođstva stigli u 68. minutu, kada je Mata šutem sa 12 metara krunuisao fantastičnu akciju Pogbe i Erere.

Манчестер Юнайтед - Арсенал 1:0. Мата от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Mnogo bliži golu Junajted je bio u prvom poluvremenu, iako je najbolji strijelac Zlatan Ibrahimović gledao derbi sa tribina, zbog žutih kartona.

Mata je u 37. minutu šutirao sa 10-ak metara nakon sjajne akcije veznog reda, ali je Petr Čeh odbranio vrhovima prstiju. Češki golman bio je na visini zadatka i četiri minuta ranije, kada je Antoni Marsijal pokušao da pogodi gornji ugao.

Čini se su "đavoli" u 35. minutu oštećeni za penal, kada je Monreal oborio Rašforda, ali se sudijska pištaljka nije čula, za veliki revolt Žozea Murinja kraj aut-linije.

Domaćin je u nastavku pojačao pritisak, beskrvni Arsenal nije ni prijetio De Hei, pa je gol Mate u 68. minutu, njegov četvrti u karijeri protiv Arsenala (više je dao samo Noriču) bio logična posljedica dešavanja na terenu.

Манчестер Юнайтед - Арсенал 1:1. Обзор матча. АПЛ 2016/17. 12 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Junajted je i nakon gola bio bolji od Arsenala, a nakon velike šanse Roha u 80. minutu statistika je pokazivala da su domaći pet puta šutirali u okvir gola, a Arsenal - nula.

"Naravno da su ovo dva izgubljena boda. Bili smo mnogo bolji, protivnik nije imao ni šansu da pobijedi. Nije to bio Arsenal na način na koji normalno igra, zašta su zaslužni moji fudbaleri. Gol koji smo postigli bio je fantastičan. Arsenal je na kraju bio srećan, mi smo bili nesrećni, i tu staje sva priča sa ove utakmice", kazao je Murinjo.

U fudbalu, naravno, nema garancije, sve dok je rezultat aktivan. "Tobdžije" su pokazale da napokon znaju da igraju - na rezultat, pa je rezervista Žiru minut prije kraja u gol pretvodio centaršut Okslejda Čemberlena. Oba igrača ušla su sa klupe.

"Nismo imali puno šansi, nismo imali probojnost koju imamo inače, protok lopte takođe nije bio zadovoljavajući. Ali, kada gubite dva minuta prije kraja, a na kraju osvojite bod, onda morate da budete zadovoljni", kazao je Arsen Venger, trener Arsenala.

Junajted je propustio priliku da se vrati u borbu za visok plasman - remijem je ostao 6. na tabeli, dok je Arsenal treći.

Stari "neprijatelji" Murinjo i Venger rukovali su se i prije i poslije utakmice.

Totenhem je bio na pragu prvog poraza u sezoni, gubio je od Vest Hema na svom terenu 2:1, a onda je Hari Kejn u 89. i prvom minutu nadoknade preokrenuo na 3:1.

Totenhem je jedina neporažena ekipa u ligi, a trijumfom nad gradskim rivalom prekinuo je niz od četiri vezana remija,

Rezultati:

Kristal Palas - Mančester siti 1:2

Vikam 66. - Ture 39, 83.

Everton - Svonsi 1:1

Kolmen 89. - Sigurdson 41. (penal)

Sautempton - Liverpul 0:0

Stouk - Bornmut 0:1

Ake 26.

Sanderlend – Hal 3:0

Defo 34, Aničebe 62, 84.

Votford - Lester 2:1

Kapue 1, Pereira 12. - Marez 15. (penal)

Mančester junajted - Arsenal 1:1

Mata 68. - Žiru 89.

Totenhem - Vest Hem 3:2

Vinks 51, Kejn 89, 90+1. (penal) - Antonio 24, Lansini 68. (penal)

Nedjelja:

Midlzbro - Čelsi (17 h)

Bonus video: