Savićević: Nevjerovatno je da Jovetić ne igra u Interu

Manćini je sigurno griješio kada ga je stavljao da igra u špicu, jer je Stevan polušpic”, rekao je Savićević u telefonskom razgovoru u emisiji “Aperikalćo” na TV Lombardiji.
57 pregleda 4 komentar(a)
Vladimir Savićević, Foto: Facebook
Vladimir Savićević, Foto: Facebook
Ažurirano: 19.11.2016. 13:09h

Italijanski mediji ne zaboravljaju Dejana Savićevića, od kada je završio igračku karijeru, ne prođe, praktično, nijedna godina da ne dobije poziv medija sa Apeninskog poluostrva.

Tako je i uoči sjutrašnjeg gradskog derbija između Milana i Intera. A jedna od tema je bio i Stevan Jovetić...

“Prosto je nevjerovatno da Jovetić ne igra u Interu. Nevjerovatno. Manćini je sigurno griješio kada ga je stavljao da igra u špicu, jer je Stevan polušpic”, rekao je Savićević u telefonskom razgovoru u emisiji “Aperikalćo” na TV Lombardiji.

Gazeta delo sport je u petak objavila da je trener Milana Vinćenco Montela zainteresovan da u januaru dovede Stevana među “rosonere”.

“Kada je imao 17 godina, u vrijeme dok je igrao sa mojim sinom (Vladimirom), preporučivao sam ga Milanu. Rekao sam tada Braidi (u to vrijeme sportskom direktoru Milana) da ne dozvoli da mu Jovetić izmakne. Ali, u to vrijeme su u Milanelu u modi bili Brazilci...U svakom slučaju, i danas dobro vidim Jovetića u dresu Milana”, dodao je Savićević, nekadašnji as Milana.

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore nije želio da prognozira ishod milanskog derbija.

“To su utakmice koje je nemoguće prognozirati. Nadam se, naravno, da će pobijediti Milan, iako je Inter mnogo jači nego što to pokazuje pozicija na tabeli. Iskreno, iznenađen sam trećim mjestom Milana i impresioniran sam nekim mladim igračima, kao na primjer Lokatelijem koji napreduje mnogo brže od očekivanog. Sviđa mi se i Bonaventura”, kazao je Savićević.

I za Genija je milanski dervi nešto posebno.

“Milanski derbi je jedinstven, veoma te motiviše, igra se na sjajnom stadionu. Sjećam se jednog mog gola u prvenstvu, nakon vođstva Intera preko Paganina, a sjećam se i posljednjeg gola u dresu Milana, u gradskom derbiju koji smo igrali u Kupu Italije, 1998. godine, kada smo slavili 5:0”.

Osim derbija, Savićević se sjeća i sjajnog gola Zubizareti u finalu Lige šampiona u Atini, 1994. godine, protiv Barselone (4:0).

“Malo znanja, djelić sreće u onom lob udarcu i na kraju je ispalo malo remek djelo koje čuvam kao jedno od najdražih sjećanja”, istakao je Savićević.

Bonus video: