Konte nije zabranio alkohol fudbalerima Čelsija

0 komentar(a)
Antonio Konte, Foto: Reuters
Antonio Konte, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.11.2016. 17:41h

Trener Čelsija Antonio Konte rekao je danas da nije zabrinut zbog ponašanja njegovih fudbalera i da voli da im daje slobodu kada nemaju obaveze u klubu.

Konte je to rekao britanskim medijima odgovarajući na pitanje o kapitenu Engleske Vejnu Runiju, nakon što je San objavio njegove slike u pijanom stanju na jednoj svadbi, poslije utakmice sa Škotskom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

Runi se izvinio zbog neprimerenog ponašanja, a Fudbalski savez Engleske zabranio je reprezentativcima noćne izlaske dok su na dužnosti u državnom timu.

Konte je od dolaska u Čelsi uveo pravila o ishrani fudbalera, ali ne i alkoholu kada imaju slobodne dane. On je rekao da vjeruje da njegovi igrači neće previše slaviti i da zbog toga nije potpuno zabranio alkohol.

"Poslije utakmice, kada igrači imaju slobodno vrijeme, važno je da im date slobodu. Želim da moji igrači, u slobodno vrijeme, preuzmu odgovornost za svoje ponašanje. Prije svega zato što sam, kada sam bio fudbaler, imao takva iskustva i izlazio na piće poslije utakmica. To je normalno poslije utakmice, pogotovo ako pobjediš, da želiš da slaviš. Ali, uvijek je važno da misliš i na narednu utakmicu", rekao je Konte, prenijeli su britanski mediji.

Mediji su spekulisali i da će Runi izgubiti kapitensku traku u reprezentaciji.

Konte je rekao da se kao trener u Juventusu, Čelsiju i reprezentaciji Italije nikada nije susreo sa takvom situacijom.

"Takva situacija mi se nikada nije dogodila. Teško mi je da odgovorim da li mediji preuveličavaju, ali ako mi se tako nešto dogodi, obavjestiću vas", rekao je Konte.

Bonus video: