Stiven Džerard na klupi MK Donsa?

0 komentar(a)
Stiven Džerard, Foto: Reuters
Stiven Džerard, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.11.2016. 17:23h

Stiven Džerard je na raskrsnici.

Legendi Liverpula i engleske reprezentacije u decembru ističe ugovor sa američkim LA Galaksijem, za koji je igrao od jula 2015. godine, poslije 17 sezona u „redsima“.

36-godišnji vezista, koji je u karijeri sakupio 114 nastupa u dresu selekcije „tri lava“, najozbiljniji je kandidat da preuzme klupu engleskog trećeligaša MK Donsa.

Riječ je o klubu nastalom 2004. godine na ruševinama premijerligaša Vimbldona.

Uprava MK Donsa, koji je nakon 17 kola u Ligi jedan 21. na tabeli, želi da pruži šansu Džerardu, a po informacijama ostrvskih medija razgovori su prilično odmakli...

Džerard je još u septembru 2013. godine govorio o tome da želi da se nakon igračke karijere posveti trenerskom pozivu, i to upravo u svom Liverpulu.

„To bi bio šlag na torti“ – kazao je tada.

Pitanje je koliko je ponuda MK Donsa primamljiva, jer u njemu još ima igračke vatre.

Nedavno, govorkalo se o mogućnosti da se pridruži svom nekadašnjem treneru Brendanu Rodžersu u škotskom Seltiku.

Jer, ma koliko bio uspješan, Džerard želi da popuni prazninu u svojoj karijeri – nikada nije osvojio titulu nacionalnog šampiona.

Još se pamti njegovo klizanje u meču Liverpula sa Čelsijem, za koje mnogi smatraju da je koštalo njegov tim pehara u Premijer ligi...

Sa Liverpulom, njegovo dugogodišnji kapiten je osvojio Ligu šampiona (2005), Kup Uefa (2001), evropski Super kup (2001), dva FA i tri Liga kupa.

Bonus video: