Legenda se vraća na Ostrvo? Njukasl i Seltik već poslali ponude

Džerard je ponikao na Enfildu, proveo u klubu skoro 20 godina, odigrao 710 utakmica, postigao 186 golova i stekao status legende, bez obzira na to što nije uspio da osvoji Premijer ligu.
0 komentar(a)
Stiven Džerard, Foto: Reuters
Stiven Džerard, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.11.2016. 09:59h

Legendarni kapiten Liverpula Stiven Džerard završio je misiju u LA Galaksiju. Vratiće se na Ostrvo - javljaju britanski mediji.

Moguće je da će ponovo slušati pjesmu "You'll never walk alone". Ali, ne na stadionu Liverpula, već na "Selitik parku". Navodno, njegov posljednji menadžer u Premijer ligi, Brendan Rodžers, sada trener škotskog velikana, ozbiljno je zainteresovan da vidi Džerarda u svom timu. A himna navijača Selitika ista je kao Liverpulova...

Nije Škotska jedina moguća destinacija. Možda će Džerard igrati i - protiv Liverpula.

Spominje se, naime, Njukasl, opet zahvaljujući jednom bivšem Džerardovom menadžeru, Rafi Benitesu. Njih dvojica su 2003. donijeli na "Enfild roud" titulu prvaka Evrope.

"Svrake" su ljetos ispale iz elite, ali su na dobrom putu da se vrate u Premijer ligu, pošto nakon 16 kola vode na tabeli "Čemmpionšipa".

Još je, navodno, zainteresovanih klubova, iako Džerard ima 36 godina. Među njima nije Liverpul, lider Premijer lige, jer se vjeruje da bi legendarni kapiten teško mogao da se izbori za mjesto startera u formaciji Jirgena Klopa. Nažalost armije navijača čuvenog kluba iz grada Bitlsa.

Džerard je ponikao na Enfildu, proveo u klubu skoro 20 godina, odigrao 710 utakmica, postigao 186 golova i stekao status legende, bez obzira na to što nije uspio da osvoji Premijer ligu.

Ali, zato jeste Ligu šampiona, Kup Uefa, Superkup Evrope, tri Liga kupa, dva FA kupa i jedan Komjuniti šild.

Za Englesku je odigrao 114 utakmica i postigao 21 gol.

Juče je potvrdio ono što je najavio prije mjesec dana, da je njegova avantura u Los Anđelesu gotova i da se vraća kući na kraju sezone u MLS-u. Njegov Galaksi je prije dvije sedmice ispao u plej-ofu od Kolorado Rapidsa, a za manje od mjesec završava se sezona u sjevernoameričkoj ligi, što ujedno znači i kraj Džerardovog ugovora s LA-om, pa novi klub traži kao slobodan igrač.

Bonus video: