Ventura: Serija A mora da počne ranije naredne sezone

"U nacionalnom interesu je da igramo na jednakom nivou. Već sam pitao zvaničnike lige da počnemo ranije, odnosno da imamo dvije utakmice više u nogama. U trenutku ludila sam tražio i tri, ali su rekli da će da me prijave u bolnicu", rekao je Ventura
0 komentar(a)
Đanpjero Ventura, Foto: Marca.com
Đanpjero Ventura, Foto: Marca.com
Ažurirano: 14.11.2016. 20:34h

Selektor Italije Đampjero Ventura rekao je da je pitao čelne ljude Serije A da naredne godine sezona u prvenstvu počne ranije kako bi igrači bili spremniji za ključnu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Španije.

"Malo radimo na svoj način, sve druge lige počinju 13. avgusta. U nacionalnom interesu je da igramo na jednakom nivou. Već sam pitao zvaničnike lige da počnemo ranije, odnosno da imamo dvije utakmice više u nogama. U trenutku ludila sam tražio i tri, ali su rekli da će da me prijave u bolnicu", rekao je Ventura.

Španija je poslije četiri kola prva u grupi G ispred Italije.

Obje ekipe imaju po 10 bodova, ali Španija ima bolju gol-razliku, a samo prvoplasirana ekipa izboriće direktan plasman na Mundijal u Rusiji.

U oktobru Italija i Španija igrali su neriješeno u Torinu (1:1), a revanš u Španiji će se igrati 2. septembra naredne godine.

Ove sezone Serije A počela je 20. avgusta.

"Ove godine smo imali malo Serije A prije utakmice sa Francuskom, pa smo na kraju platili ceh. Čak nisam ni pričao sa igračima 48 sati prije meča... Na kraju smo izgubili sa 3:1 i u javnosti je taj poraz okarakterisan kao katastrofa", rekao je Ventura.

Bonus video: