Lampard ide iz Njujork sitija

Legendarni fudbaler Čelsija je prethodnu sezonu i po proveo u klubu iz Velike jabuke, ali je na Instagramu najavio da će ubrzo obavijestiti javnost koja će biti sljedeća etpa u njegovoj karijeri
1 komentar(a)
Frenk Lampard, Foto: Beta/AP
Frenk Lampard, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 14.11.2016. 15:28h

Dan nakon što je Stiven Džerard objavio da napušta LA Galaksi, još jedan velikan engleskog fudbala je krenuo njegovim putem - Frank Lampard je obavijestio javnost da neće produžiti ugovor sa Njujork sitijem.

Legendarni fudbaler Čelsija je prethodnu sezonu i po proveo u klubu iz Velike jabuke, ali je na Instagramu najavio da će ubrzo obavijestiti javnost koja će biti sljedeća etapa u njegovoj karijeri.

"S obzirom na to da se moje vrijeme u Njujork sitiju bliži kraju, želim da se zahvalim mnogima na ljubaznosti i podršci koju su mi pokazali".

"Bilo je uživanje igrati sa ovim momcima, a izvanredni navijači su mi dali nevjerovatnu podršku. Uživao sam i zahvalan sam što sam imao priliku da igram za ovako veliki klub iz nevjerovatnog grada", napisao je Lampard, koji je dao 15 golova na 31 utakmici za Siti.

Klub koji ima istog vlasnika kao Mančester siti je završio nastup u ovoj sezoni MLS lige porazom u polufinalu Istočne konferencije od Toronta.

Bonus video: