Zovi Ikardija, ne zanima me ko mu je žena!

"Ako je na terenu dobar kao što jeste, onda me ne zanima ko mu je žena i šta radi privatno", jasan je Mario Kempes
57 pregleda 0 komentar(a)
Mauro Ikardi, Foto: Reuters
Mauro Ikardi, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.11.2016. 16:40h

Nakon debakla Argentine prpotiv Brazila u kvalifikacionom duelu za Mundijal fudbalska javnost ne štedi kritike na račun "gaućosa", a prvi na udaru je selektor Edgardo Bausa.

Pored toga što Argentinci igraju fudbal koji je daleko od moćnog, Bausi se osporava i selekcija igrača - prije svega, kritikovan je zato što nije pozvao napadača Intera Maura Ikardija.

Argentina je sada mogla da čuje glas legende poput Marija Kempesa, koji je javno pojasnio da za Ikardija mora da bude mjesta u nacionalnom timu. Pogotovo kada Gonsalo Iguain i Serhio Ageruo djeluju ovako umorno, a Paulo Dibala ne može da pomogne zbog povrede.

"Potrebni su nam igrači iz cijelog svijeta. Jednostavno, mi kao da ne gledamo na situaciju realno. Koliko dugo već govorimo da nam treba Ikardi?", pita se legendarni šampion sa Mundijala 1978. godine.

Ikardi - Vanda Nara - Maksi Lopes - ljubavni je trio koji već godinama drma Apenine, a navodno je i taj incident van terena razlog što je napadač Intera do sada samo jednom igrao za Argentinu.

Dijego Maradona, na primjer, ne želi ni da priča o Ikardiju ("ne pitajte me za tog izdajnika"), ali Kempes drugačije gleda na situaciju...

"Ako je na terenu dobar kao što jeste, onda me ne zanima ko mu je žena i šta radi privatno", jasan je Kempes.

Poslije 11 kola u kvalifikacijama za Mundijal Argentina je tek šesta na tabeli, dala je samo 11 golova, a najbolji strijelci su Lionel Mesi i defanzivac Gabrijel Merkado, koji su se upisali po dva puta.

Ikardi, s druge strane, ima odličnu sezonu (dao je 10 od ukupno 16 pogodaka Intera u sezoni), a jedini nastup za Argentinu upisao je 15. oktobra 2013. kada je u kvalifikacijama protiv Urugvaja igrao desetak minuta.

Sada je na potezu Bausa, a 23-godišnjak iz Rosarija ima i podršku medija.

"Gospodine Bausa, zovite Ikardija! Ako se ne javi na telefon, javiće se Vanda. Ako neće ni ona, obratite se Havijeru Zanetiju ili menadžmentu Intera. Ako ni tada ne stupite u kontakt sa Mauritom, javite se nama - mi imamo njegov privatni broj", napisao je argentinski "Ole".

Bonus video: