Tumbaković: Poraz boli, ali ćemo ga brzo zaboraviti i izvući pouke

28 komentar(a)
Ljubiša Tumbaković, Foto: Savo Prelević
Ljubiša Tumbaković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.11.2016. 15:29h

Nije padao u ekstazu selektor Ljubiša Tumbaković nakon remija u Klužu i pobjede u Kopenhagenu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Nije ni pognuo glavu poslije srceparajućeg poraza u Jerevanu.

„Već je zaboravljen meč sa Jermenima. Ljudi koji su u materiji, koji dugo rade ovaj posao, vrlo brzo zaborave takve stvari, ali iz njih izvuku pouku“ – kazao je za RTCG selektor crnogorske reprezentacije.

„Kada budemo mirnije pogledali utakmicu, kada vidimo gdje smo svi skupa pogriješili, i mi u stručnom štabu i igrači, onda ćemo izvući pouku.“

Ko zna koliko puta je Tumbaković premotavao film iz Jerevena, u kome su njegovi igrači bili zanosne fudbalske zvijezde u prvom dijelu, a statisti u nastavku, dozvolivši rivalu da već viđeni poraz preokrene u trijumf (3:2).

„Boli rezultat, jer smo imali sve na dlanu, jer smo imali korektno prvo poluvrijeme, jer smo imali rezultatsku prednost i preko puta sebe ekipu koja nije obećavala da može da preokrene rezultat."

Ali, preokrenula ga je.

"Međutim, u fudbalu je to tako. Kada ti padne koncentracija, kada ti se desi trenutak slabosti, onda to podigne protivnika. Još kada primiš onakav gol, kao mi prvi... Onda se nadovežu greške, koje naš rival ne kazni, ali postigne drugi gol iz situacije koja se nije mogla predvidjeti. Kažu da se u fudbalu sve vraća, tako i pogodak koji smo primili u posljednjim sekundama..."

Bonus video: