Petrosjan: Idemo na pobjedu, ali i bod je dobar

„Hajde da pokušamo da vratimo navijače na stadion“ – cilj je Petrosjana. „Pokušaćemo da pobijedimo, ali, ako gledamo naša posljednja tri meča, i bod bi bio dobar, i predstavljao bi napredak.“
0 komentar(a)
Artur Petrosjan, Foto: Www.ffa.am
Artur Petrosjan, Foto: Www.ffa.am
Ažurirano: 11.11.2016. 11:12h

Jermenska fudbalska legenda Artur Petrosjan debitovaće na klupi reprezentacije.

„Prvi utisci su dobri“ – kaže bivši vezista Širaka, Makabija Petah Tikve, Jang bojsa i Ciriha, koji je za jermensku reprezentaciju između 1992. i 2004. godine odigrao 70 mečeva.

„Sve ide po planu, a Mhitarijan je u odličnoj formi, iako nije igrao puno u Mančester junajtedu.“

44-godišnji Petrosjan, koji je prethodno šest godina bio član stručnog štaba Ciriha, prepustio je „sokolima“ ulogu favorita.

„Crna Gora je kvalitetan i disciplinovan tim, jak u napadu, a posebno se ističu Jovetić i Bećiraj. Važe za favorita, ali mislim da su šanse 50:50. Ono što me raduje jeste da na licima mojih igrača vidim osmijehe“.

Petrosjan je reprezentaciju preuzeo u lošem periodu - Jermeni su u kvalifikacijama za Mundijal pretrpjeli sva tri poraza (Danska 0:1, Rumunija 0:5, Poljska 1:2).

Na domaćem terenu nisu pobijedili još od oktobra 2013. godine, kada su savladali Bugarsku u kvalifikacijama za SP u Brazilu.

To je bio i njihov posljednji trijumf nad nekom od evropskih selekcija – u naredna 23 meča nadigrali su samo Ujedinjene Arapske Emirate, Gvatemalu i El Salvador.

„Hajde da pokušamo da vratimo navijače na stadion“ – cilj je Petrosjana.

„Pokušaćemo da pobijedimo, ali, ako gledamo naša posljednja tri meča, i bod bi bio dobar, i predstavljao bi napredak.“

Bonus video: