Matić: Ne bavim se prognozama, to je posao kladionica

0 komentar(a)
Nemanja Matić, Foto: FSS
Nemanja Matić, Foto: FSS
Ažurirano: 11.11.2016. 12:21h

Fudbalska reprezentacija Srbije otputovala je danas za Kardif na vrlo važan meč sa Velsom u kvalikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

Srbija u odnosu na prethodne susrete, poslije odrađene suspenzije od tri meča, biće jača za Nemanju Matića koji priznaje da mu je teško pala pauza, ali i da je sada spreman i motivisan da pomogne ekipi da ostvari pozitivan rezultat u Velsu.

"Nikad prije utakmice niko ne može da kaže da je izraziti favorit. Lako je pričati prije meča, a ako bi me pitali poslije prvih 10 minuta utakmice ko će da pobijedi, onda bih možda znao odgovor, jer se vidi ko je kako ušao i ko je spremniji. Sada je veoma teško prognozirati, a posao kladionica je da prognoziraju", rekao je Matić na aerodromu Nikola Tesla pred polazak.

"Pokušaćemo da budemo što bolji, da radimo jedan za drugog i ne dozvolimo protivniku da iskoristi neku našu manu. Ako svi budemo dali sve od sebe, siguran sam da će na terenu sve izgledati onako kako to treba", poručio je Matić.

Krilni fudbaler Zoran Tošić spušta loptu i poručuje da pred srpskim repezentativcima u Kardifu nije ključna utakmica u kvalifikacijama.

"Svaka je važna, ali utakmica u Kardifu može da bude veoma bitna ukoliko ostvarimo dobar rezultat i nastavimo tamo gdje smo stali, odnosno da ostanemo na prvom mjestu grupe. Opet u slučaju neuspjeha, ne daj Bože, ima dosta još da se igra", navodi Tošić.

Tošić dodaje da niko u ekipi ne razmišlja o neriješenom ishodu jer su tri boda glavni cilj.

"U zavisnosti od toga kako se bude odvijala utakmica sumiraćemo da li je na kraju i neriješeno bilo dobro. Ako vodiš, a onda primiš gol nisi zadovoljan, ako gubiš a postigneš pogodak, drugačiji je osećaj i možeš da budeš zadovoljan", zaključio je fudbaler moskovskog CSKA.

Utakmica 4. kola D grupe kvalifikacija za SP između Velsa i Srbije igra se sjutra od 20.45.

Bonus video: