Večeras mladi fudbaleri Srbije i Norveške u baražu za EP

0 komentar(a)
Mlada reprezentacija Srbije, Foto: FSS
Mlada reprezentacija Srbije, Foto: FSS
Ažurirano: 11.11.2016. 09:11h

Prva utakmica baraža za plasman na Evropsko prvenstvo, između mladih fudbalskih reprezentacija Srbije i Norveške, biće odigrana večeras od 18 sati na stadionu Partizana.

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Tomislav Sivić prihvatio je ulogu favorita protiv Norveške u baražu za Evropsko prvenstvo i poručio da protivnik mora da bude svjestan da protiv sebe ima evropske i svjetske šampione.

"Dolazi nam najvažniji meč ove godine, svjesni smo njegovog značaja i uloga plasmana na Evropsko prvenstvo. Dobro smo se spremili i to ćemo dokazati protiv dobre reprezentacije. Norvežani dolaze na naš teren, u zemlju šampiona i moraju to da osjete", rekao je Sivić na konferenciji za medije u prostorijama FSS na Terazijama.

Na pitanje novinara kako komentariše činjenicu da Srbija bolje igra u gostima, Sivić je imao spreman odgovor:

"Imamo problem sa fizičkom pripremom i uglavnom smo prve utakmice u ciklusu igrali u gostima. Zato ćemo duele sa Norvežanima podijeliti na četiri poluvremena, pa ću tako i minutažu dozirati pojedinim igračima", kazao je Sivić.

Kako je naveo, cilj je pobjeda bez primljenog gola.

"Da li bih bio zadovoljan sa 1:0? Nisam se bavio rezultatom, nismo navikli da kalkulišemo. Tako je bilo i protiv Italije u gostima i nadam se da će nam se sada vratiti za ispuštenu pobjedu", zaključio je Sivić.

Revanš je četiri dana kasnije u Dramenu.

Večeras se igra i drugi meč baraža za EP - od 18 i 30 sastaju se Austrija i Španija.

Bonus video: