Ferguson: Junajted nisam vodio strahovladom

3 komentar(a)
Aleks Ferguson, Foto: Reuters
Aleks Ferguson, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.11.2016. 21:57h

Legendarni trener Mančester junajteda Aleks Ferguson rekao je da timom nije vladao pomoću straha, iako je otkrio da se više puta unosio u lice svojim fudbalerima, što je u Engleskoj popularno nazvano "tretman fenom" (hairdryer treatment).

Vejn Runi je u svojoj autobiografiji napisao da nije postojalo "ništa gore" od takozvanih "tretmana fenom", ali je Ferguson danas progovorio o tome i rekao da je samo želio da iz svojih igrača izvuče pozitivan stav.

"Previše se gradi mit oko toga. To se desilo oko šest puta za 27 godina, što će vam reći i igrači", rekao je Ferguson na Svjetskom biznis forumu u Milanu, a prenijeli engleski mediji.

Škotski stručnjak je za to okrivio svoj karakter.

"Imao sam problem ako mi igrač odgovara. Onda bih krenuo ka njima. To je bio moj problem. (Legendarni trener i Fergusonov mentor) Džok Stajn mi je uvijek govorio da sačekam ponedjeljak za razgovor sa igračima, ali ja nisam mogao da čekam. Zato sam im u subotu poslije utakmica govorio tačno kako se osjećam, jer smo cijele nedjelje trenirali na visokom nivou i očekivao sam pobjedu u svakoj utakmici", rekao je Ferguson.

On je ocijenio da istina ima dejstvo.

"Govorio sam im istinu, a istina radi. Svi igrači su to razumjeli i nisu mi to uzimali za loše. Onda bismo dan poslije sve to ostavljali po strani i pripremali bismo se za novu pobjedu. Nikada to nije bila strahovlada. Navedite mi jedan tim Mančester junajteda koji je igrao pod strahom. Moj posao je bio da u tim unesem pozitivan pristup, da im omogućim da se izraze, nikada ne predaju i da uživaju igrajući za klub. To je bila svetinja", rekao je Ferguson.

Bonus video: