"Sokoli" trenirali u Jerevanu, Jovetić očekuje težak meč

"Sokoli" su doputovali u Jermeniju kao lideri grupe, sa sedam bodova iz tri meča, od kojih su četiri osvojili na još težim gostovanjima - protiv Rumunije u Klužu (remi 0:0) i Danske u Kopenhagenu (pobjeda 1:0).
5 komentar(a)
Jovetić, Foto: Savo Prelević
Jovetić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.11.2016. 19:04h

Fudbalska reprezentacija Crne Gore trenirala je večeras na Republičkom stadionu "Vazgen Sargsajn" u Jerevanu, na kojem će sjutra u 21 čas po lokalnom, a tri sata ranije po našem vremenu, pokušati da nastavi fenomenalan niz u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

"Sokoli" su doputovali u Jermeniju kao lideri grupe, sa sedam bodova iz tri meča, od kojih su četiri osvojili na još težim gostovanjima - protiv Rumunije u Klužu (remi 1:1) i Danske u Kopenhagenu (pobjeda 1:0).

Niko, međutim, ne očekuje da će se u Jerevanu igrati lakša utakmica nego na prethodnim duelima u gostima. Domaćin nema bodova, ali ima novog selektora, kao i najboljeg igrača (Mhitarijana), jedinu pravu zvijezdu u timu.

Stevan Jovetić i Ljubiša Tumbaković odražali su konferenciju za novinare, na kojoj su odgovarali na pitanja jermenskih medija.

"Osjećamo se dobro, atmosfera je sjajna. Počeli smo dobro kvalifikcije i u tom duhu smo se pripremali i za ovu utakmicu. Gledali smo reprezentaciju Jermenije, sve njihove mečeve iz kvalifikacija, i znamo da nas očekuje teška utakmica sjutra. Radi se o dobroj ekipi koja ima dobre igrače, novog selektora i biće veoma motivisana da da svoj maksimum u duelu sa nama. Mi ćemo dati sve od sebe i potruditi se da ostvarimo dobar rezultat", rekao je Jovetić, naglasivši da na osnovu prikazanog u prva tri kola kvalifikacija reprezentacija Jermenije nije zaslužila da bude na posljednjem mjestu u grupi.

Crna Gora je u glavni grad Jermenije doputovala su 24 igrača, a duel sa selekcijom koju predvodi Artur Petrosjan, pored ranije „otpisanih“ Marka Simića i Nemanja Nikolića, propustiće duže povrijeđeni Mirko Vučinić i "svježe" povrijeđeni Žarko Tomašević.

Selektor Ljubiša Tumbaković kazao je jermenskim medijima da „sokole“očekuje još jedan težak meč u kvalifikacijama.

"Svaka utakmica u ovom kvalifikacionom ciklusu, od one prve kada smo počeli pa sve do posljednje, ima posebno značenje. Ovo je mini liga od deset utakmica i svaka ima svoju vrijednost u tri boda, pa je isti značaj prve utakmice kao svih ostalih koje će doći nakon sjutrašnje. U cijeloj toj priči reprezntacija Jermenije nije imala rezultat, a u pojedinim mečevima nije imala ni sreće. Tu prije svega mislim na meč sa Rumunijom koji su odgirali gotovo kompletan sa igračem manje, ali i na utakmicu sa Poljskom u kojoj su imali igrača manje 60. minuta. Zbog toga imamo nerealnu rezultatsku sliku o kvalitetima reprezentacije Jermenije, rekao je Tumbaković.

Očekuje se da će crnogorski selektor izvršiti dvije promjene u prvoj postavi u odnosu na duele sa Danskom i Kazahstanom prošlog mjeseca.

Oporavljeni Marko Baša zauzeće poziciju u odbrani koju je u prethodna tri meča pokrivao Marko Simić, dok će umjesto Žarka Tomaševića najvjerovatnije zaigrati Filip Stojković - takođe premijerno u ovim kvalifikacijama.

Uz Božovića na golu, Marušića na poziciji desnog beka i Savića na mjestu štopera, trebalo bi da počnu Vukčević i Šćekić kao dva zadnja vezna, Vešović i Kojašević na krilima, te Jovetić iza najisturenijeg Fatosa Bećiraja.

"Skautirali smo ekipu Jermenije, znamo da je njihova vrijednost daleko veća nego što to pokazuje rezultat. Pored toga što mogu mnogo bolje i kvalitetnije da igraju, imaju nekoliko izuzetno kvalitetnih igrača. Zbog toga se spremamo da odigramo obostrano kvalitetnu utakmicu jer očekujemo dodatno motivisanog protivnika sa novim selektorom i jednom grupom igrača koja ima želju da se dokazuje. Mi ćemo dati svoj maksimum i nadamo se da ćemo ispuniti cilj koji smo zacrtali", kazao je Tumbaković.

Bonus video: