Jovetićeva budućnost - prvi tim, Fiorentina ili Kina?

Jovetić je kod De Bura samo četiri puta ove sezone ušao sa klupe, sakupio tek 70-ak minuta fudbala
2 komentar(a)
Stevan Jovetić, Foto: Reuters
Stevan Jovetić, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.11.2016. 17:40h

Stevan Jovetić minulih dana je bio u Crnoj Gori sjutra će sa kapitenskom trakom predvoditi reprezentaciju Crne Gore u Jermeniji, ali je sigurno pratio i dešavanja u svom klubu.

Inter je prije dva dana dobio novog trenera, Stefano Pioli je stigao na najužareniju klupu italijanskog fudbala (deveti trener u posljednjih šest godina).

Da li će njegov dolazak promijeniti Jovetićev status, analiziraju italijanski mediji.

Jovetić je kod De Bura samo četiri puta ove sezone ušao sa klupe, sakupio tek 70-ak minuta fudbala.

Pioli se, naravno, nije izjašnjavao oko promjena u sastavu, formaciji i taktici, to je nemoguće u ovom trenutku, kada mnogo igrača ima obaveze u nacionalnim selekcijama.

Italijanski mediji su sigurni da će Pioli igrati u formaciji 4-3-3, a “Gazeta delo sport” je kao najrealniju opciju u ofanzivnom trilingu postavila Perišića, Kandrevu i Ikardija.

Postoji, međutim, i opcija u kojoj bi Jovetić bio “trekvartista”, a “Gazeta” piše da bi u tom slučaju Pioli našem reprezentativcu dodijelio ulogu koju je kod njega, dok je vodio Lacio, imao Felipe Anderson.

Italijanski mediji ponovo su minulih dana aktuelizovali priču o Jovetićevom odlasku iz Intera u Fiorentinu, što je ljetos bio skoro dogovoren posao.

Novac je bio problem, tim iz Firence nije imao sredstava da plati obeštećenje od oko 15 miliona eura.

Mediji sada pišu da bi “viola” mogla da se snađe tako što bi pristala na transfer hrvatskog igrača Milana Badelja u Milan, čime bi se stvorio novac za dolazak Jovetića već u januaru.

Druga transfer-solucija se stidljivije najavljuje – navodno postoji mogućnost da Jovetić u zimskom prelaznom roku napusti i Italiju i Evropu.

Kina bi, po tim pričama, trebalo da bude nova destinacija – Đangsu je klub koji se pominje, a 40 miliona eura cifra za njega i Felipea Mela u paketu.

Neće se dugo čekati na odgovor na pitanje koja je od ovih priča – najrealnija.

Jovetić je, ipak, samo jedan od igrača koje je naslijedio Pioli, a kojima De Bur nije pružio pravu priliku.

Takav je i spektakularno najavljeni Brazilac Gabrijel Barbosa, zvani Gabigol, koji je došao iz Santosa za 30 miliona eura, a do sada je odigrao samo 15 minuta u Seriji A.

Bonus video: