Inter izabrao trenera, Pioli od srijede u Apijanu

Novinari sa Apenina podvlače da bi dolazak Piolija u Inter mogao da znači i više prostora za Stevana Jovetića
68 pregleda 0 komentar(a)
Stefano Pioli, Foto: Beta/AP
Stefano Pioli, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.11.2016. 17:00h

Iza Intera je turbulentna sedmica u kojoj je smijenio Franka de Bura i bio u potrazi za novim trenerom.

Prethodnih dana je u Milanu vladao haos, favoriti su bili prvo Stefano Pioli, potom opcije koje je gurao poznati menadžer Kia Jorabšijan - Španac Marselino, pa Đanfranko Zola.

Krug se, međutim, zatvorio - novi trener Intera biće Pioli, tvrde dobro obaviješteni italijanski mediji i navode da je "italijanski klan" u upravi (Đovani Gardini, Pjero Auzilio, pojačani Havijerom Zanetijem) ubijedio kineske vlasnike.

Piolija od Intera dijeli samo raskid ugovora sa Lacijom (kojeg je napustio prošle sezone), a sa "crno-plavima" bi trebalo da potpiše do 2018. godine.

Navodno, postoji opcija u ugovoru po kojoj bi on mogao da bude raskinut već na ljeto, ali Pioli je dobio povjerenje i očekuje se da već u srijedu odradi prvi trening sa ekipom u kampu Apijano Đentile.

Novinari sa Apenina podvlače da bi dolazak Piolija u Inter mogao da znači i više prostora za Stevana Jovetića, jer bivši trener Lacija i Bolonje preferira sistem igre u kojem su dva napadača.

Mauro Ikardi je nedodirljiv, a vjeruje se da bi Jovetić ili Eder, zbog svojih karakteristika, sada trebali da budu partneri Argentincu u samom špicu.

"Pioli? To je rješenje koje ima smisla. U pitanju je iskusan i dokazan trener, a Interu je u ovom trenutku najviše trebao dobar italijanski stručnjak", rekao je bivši vlasnik Intera Masimo Morati.

Od odlaska De Bura Inter je u dva meča vodio trener Primavere Stefano Veki - poražen je u Ligi Evrope od Sautemptona sa 2:1, a onda pobijedio Krotone u Seriji A rezultatom 3:0.

Bonus video: