Janković: Želim da budem miljenik "grobara"

"Moje je da igram. Dosta je utakmica ostalo do kraja da bih sad pričao šta će se desiti kad pozajmica istekne. Svoju ljubav prema Partizanu nikome ne moram da dokazujem", rekaom je crnogorski reprezentativac
3 komentar(a)
Marko Janković, Foto: Mozzartsport.com
Marko Janković, Foto: Mozzartsport.com
Ažurirano: 07.11.2016. 16:38h

Crnogorski reprezentativac Marko Janković dobija sve više prostora u Partizanu, trener Marko Nikolić u njemu vidi ozbiljnu opciju u napadu.

Vidjelo se to u nedjelju protiv Novog Pazara u Humskoj kada je Janković zaigrao od prvog minuta i bio strijelac prvog gola u pobjedi od 4:0.

Navijači Partizana su mu dali aplauze, i to ne male, još na evropskoj premijeri protiv poljskog Zaglebja, ali od tada se u Humskoj mnogo toga promijenilo - tadašnji trener Ivan Tomić je otišao, stigao je Marko Nikolić...

"Drago mi je što sam poslije dosta vremena dobio šansu u prvih 11, još draže što sam dao prvi gol u seniorskoj konkurenciji za klub koji neizmjerno volim. Ne znam da li je trener zadovoljan. Ja jesam. A siguran sam da bi mi učinak bio daleko bolji ukoliko bih igrao u kontinuitetu. I da će golova i(li) asistencija biti u budućnosti, samo ako budem imao šansu da pokažem šta znam", kaže Janković za Mocartsport, a onda se vratio na start sezone:

"Na početku sezone imali smo tu nesreću da ispadnemo iz Evrope i zabilježimo nekoliko loših rezultata u prvenstvu. U međuvremenu smo se konsolidovali, o tome svjedoči podatak da smo dobili 10 od posljednjih 11 utakmica. Ali, kako kaže naš trener, ništa još nismo napravili. Moramo bolje u narednom periodu. Ono protiv Pazara je samo putokaz kako bi Partizan trebalo da izgleda", jasan je Nikolić.

Janković dobro poznaje Partizanov ambijent, prošao je mlađe kategorije, a prije dvije godine je prešao u Olimpijakos.

Sada je u Partizanu na pozajmici i do juna maltene igra da zasluži ugovor.

"Moje je da igram. Dosta je utakmica ostalo do kraja da bih sad pričao šta će se desiti kad pozajmica istekne. Svoju ljubav prema Partizanu nikome ne moram da dokazujem. Svima je jasno šta želim. Moj plan je da postanem miljenik "grobara", da me ljudi ovdje zavole, a to mogu samo kvalitetnim partijama, koje proizilaze iz kontinuiteta dobijanja šansi", pojasnio je Janković.

Bonus video: