Jovović: Ne bih rekao da smo favoriti

“Mi nemamo taj luksuz da se proglašavamo favoritima, naša obaveza je da na svakoj utakmici damo maksimum, imamo pravi pristup i da vidimo šta će to da nam donese", rekao je Vladimir Jovović
1 komentar(a)
Trening, Foto: Filip Roganović
Trening, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 06.11.2016. 17:20h

Pripreme fudbalske reprezentacije Crne Gore za četvrti meč u kvalifikacijama za Mundijal počele su nevremenom.

Mogle su, međutim, da “padaju ćuskije” iznad Podgorice, raspoloženje se ne bi promijenilo nakon sjajnog starta u grupi i “zlatnog oktobra”, u kome je ostvarena najubjedljivija (Kazahstan 5:0) i jedna od najvećih pobjeda u istoriji (Danska 1:0).

U fudbalu se, međutim, ne živi od prošlosti i stare slave, svaka utakmica je novi izazov, a predstojeća, protiv Jermenije u Jerevanu 11. novembra, veoma komplikovana.

Jermenija jeste posljednja u grupi, bez boda, ali to je selekcija koja je izgubila od Poljske u gostima, golom Levandovskog u posljednjim sekundama, koja je promijenila selektora i koja ima igrača iz Mančester junajteda (Mktarijan).

“Ne bih rekao da idemo kao favoriti”, odmah je naglasio Vladimir Jovović.

“Mi nemamo taj luksuz da se proglašavamo favoritima, naša obaveza je da na svakoj utakmici damo maksimum, imamo pravi pristup i da vidimo šta će to da nam donese”.

To je priča, koju je i prije mečeva sa Rumunijom, Kazahstanom i Danskom, pričao selektor Tumbaković.

Bez opterećenja, bez protiska, bez imperativa pobjede, ali sa imperativom da Crna Gora bude pravi tim...

“Mi moramo da nastavimo da igramo kao do sada, da nastavimo u istom stilu, a ako u tome uspijemo – onda možemo daleko. Nećemo da pričamo mnogo, ne mislimo unaprijed, nama je svaka naredna utakmica najvažnija”, kazao je Jovović.

Duel sa Jermenijom je posljednji u godini, takmičarska pauza je do marta...

“Bilo bi izuzetno važno da prezimimo na prvom mjestu. Nadam se da će biti tako, ali čeka nas težak rival. Promijenili su selektora, sigurno da će uraditi sve da krenu sa nule, njihov motiv će biti veliki. Na nama je da odgovorimo na pravi način, onako kako smo odgovarali na izazove u prva tri meča”, rekao je Jovović.

Jermenija nije pobijedila na posljednjih 11 takmičarskih mečeva...

“Naslućujemo kakav nas protivnik čeka i kakav nam duel predstoji. Trebaće nam mnogo snage, trčanja, strpljenja, čeka nas fizički zahtjevna utakmica. Moraćemo mnogo da se potrošimo i na to smo spremni, a, srećom, imamo igrače koji mogu jednim potezom da riješe meč”, zaključio je Jovović

Prvom treningu prisustvovali su golmani Božović, Mijatović i Petković, te 11 igrača – Jovović, Vešović, Šofranac, Kojašević, Mijušković, Zverotić, Bećiraj, Šćekić, Raičević, Boljević i Radunović.

Bonus video: