Novi ugovor - Barsa računa na Mesijevu ljubav prema klubu, a ne novcu

„Ne možemo praviti posao po bilo koju cijenu, jer nemamo neograničene resurse“, rekao je nedavno predsjednik Barselone Đozep Marija Bartomeu
0 komentar(a)
Mesi, Foto: Reuters
Mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.11.2016. 13:51h

Iako su prije nekoliko dana najavili da će do kraja godine ozvaničiti produžetak ugovora sa Leom Mesijem, čelnici Barselone moraće da naprave dobru “matematiku” da bi tako brzo završili posao.

Mesijev ugovor ističe za godinu i po, a po njemu klub za nedjeljnu platu najboljeg igrača na svijetu izdvaja oko 900 hiljada eura, računajući i porez, koji je u Španiji čak 52 odsto i najveći je u Evropi.

Novi ugovor zahtjeva i povećanje plate, ali bi se bilo kakvim povećanjem zarade probio tzv. finansijski fer-plej, pravilo koje UEFA strogo kontroliše, piše “As”.

„Ne možemo praviti posao po bilo koju cijenu, jer nemamo neograničene resurse“, rekao je nedavno predsjednik Barselone Đozep Marija Bartomeu.

„Ne smijemo da idemo preko naših ograničenja, jer bi to značilo stagnaciju cijelog kluba“.

Čelnici Barselone, ipak, računaju na Mesijevu ljubav prema klubu, a to zaista jeste jak adut u pregovorima.

Barselona, Real i Atletiko su u posljednje vrijeme pojačali intezitet pregovora sa najvećim zvijezdama, sa nekima od njih, poput Bejla, Nejmara i Karaska, produžili ugovore, u „strahu“ od klubova iz engleske Premijer lige i njihove finansijske moći.

Španski mediji su takav trend nazvali „anti-Premijer ugovori“.

Bonus video: