Budućnost se sprema za bijeg?

Sutjeska i Mladost igraju u Nikšiću (16 sati, TV) derbi 13 kola Telekom 1. CFL. Ostali mečevi dva i po sata ranije
0 komentar(a)
Dečić - Budućnost, Foto: Zoran Đurić
Dečić - Budućnost, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 05.11.2016. 09:21h

Budućnost pod Goricom igra protiv Petrovca - da li je to samo još jedna usputna stanica ka jesenjoj tituli, znaće se danas oko 15.30 časova.

"Petrovac je na krilima pobjede protiv Sutjeske u Kupu, a mi smo oslabljeni bez suspendovanog Nikole Vukčevića, pa ćemo morati da improvizujemo u odbrani. Ipak, vjerujemo u naš kvalitet. Moramo da budemo strpljivi, a što prije otvorimo utakmicu biće lakše za nas", kaže vezista Budućnosti Ivan Pejaković, nekadašnji fudbaler Petrovca.

Pet kola prije kraja prvog dijela sezone Budućnost ima pet bodova više od drugoplasirane Mladosti, a danas bi mogla i da uveća prednost.

Jer, aktuelni šampion gostuje Sutjesci, koja ove sezone još nije izgubila u Nikšiću. Derbi kola kraj Bistrice igra se dva i po sata nakon ostalih mečeva, u 16 časova uz TV prenos.

"Imamo pet bodova više - to je dobra, ali ne i nedostižna prednost. Što je više budemo uvećavali, to ćemo igrati lakše i sa manje pritiska. Želimo da do kraja jesenje polusezone povećamo prednost, jer na startu drugog dijela imamo nešto teži raspored. Nadam se da ćemo već danas otići barem na plus sedam", ističe Pejaković.

Mladost je u prošlom kolu izdržala nalet Zete na drugom mjestu, danas će pokušati da uradi isto i kada je u pitanju Sutjeska, koja je treća, sa pet bodova manje.

Šampiona, međutim, ovoga puta čeka teži zadatak, jer igra u gostima...

"Derbi kola, biće teško, Sutjeska ima dobru ekipu, ali idemo u Nikšić da pobijedimo", najavljuje Marko Burzanović, vezista Mladosti.

Podgoričani se polako kompletiraju, ali su i dalje bez najboljeg strijelca Admira Adrovića (povreda).

"Želimo, koliko je to moguće, da držimo Budućnost na oku. Nadam se da ćemo nakon ovog kola barem ostati na pet bodova manje", dodaje Burzanović.

A Sutjeska, po ko zna koji put ove sezone, ima priliku da konačno veže dvije pobjede, što joj još nije uspjelo.

Mladost je prošle sezone, kada je bila šampion, pala u Nikšiću, da li će i ovoga puta?

"Kompletni smo, nema povrijeđenih, nema kažnjenih. Nadam se da će i najvijači prepoznati značaj ovog meča. Ovo je derbi, igramo protiv dobre ekipe, ali želimo tri boda", kaže Nebojša Jovović, trener Sutjeske.

Zeta nastavlja sa „seljenjem”, ekipa Dejana Vukićevića danas će premijerno biti domaćin Bokelju na novoizgrađenom stadionu Koma.

Rudar ne blista ove sezone, ali ima bar jednu pozitivnu seriju - nije izgubio već šest utakmica. Ekipa Mirka Marića pokušaće danas pod Golubinjom da pobijedi Lovćen, koji već šest utakmica u prvenstvu nije postigao gol.

Parovi 13. kola

ISKRA - GRBALJ (13.30) Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

BUDUĆNOST - PETROVAC (13.30) Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

DEČIĆ - JEDINSTVO (13.30) Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje)

RUDAR - LOVĆEN (13.30) Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

SUTJESKA - MLADOST (16, TV) Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

ZETA - BOKELJ (13.30) Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

Bonus video: