Martines pozvao Kompanija, ali izostavio Naingolana

51 pregleda 0 komentar(a)
Roberto Martines, Foto: BETA/AP
Roberto Martines, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 04.11.2016. 16:40h

Selektor fudbalske reprezentancije Belgije Roberto Martines objavio je danas spisak igrača na koje računa za utakmice sa Holandijom i Estonijom, a na njemu se našao do skora povrijeđeni defanzivac Mančester sitija Vensan Kompani, ali je izostao Rađa Naingolan.

Martines je rekao da to koliko će Kompani igrati na predstojećim utakmicama reprezentacije zavisi od njegovog učinka predstojećeg vikenda za Mančester siti.

"Prije svega moramo da vratimo Kompanija u takmičarsku formu. On nam je važan igrač, ali je važno pratiti i instrukcije doktora. U kontaktu smo sa Mančester sitijem, saradnja je vrlo dobra. Razgovaraćemo nakon utakmice u subotu", rekao je Martines.

Kompani je prethodnih godina bio jedan od ključnih reprezentativaca Belgije, ali je njegov nastup na prijateljskoj utakmici protiv Holandije naredne srijede i kvalifikacioni meč protiv Estonije 13. novembra neizvjestan zbog povrede prepone koju je zaradio 22. septembra.

S druge strane, Martines je rekao da je razlog izostanka Naingolana sa spiska igrača za predstojeće utakmice to što ovaj 28-godišnji vezista izlazi iz povrede, iako je sinoć odigrao cio meč protiv Austije iz Beča u Ligi Evropa.

"Nemam problem sa Naingolanom. Mislim da mu treba dati vremena da se maksimalno vrati u formu, jer još uvijek nije u potpunosti povratio svježinu. Bio je dobar u Ligi Evrope, gdje je pokazao da je na pravom putu. Njemu je neophodno da pronađe najbolju formu, zato ga treba pustiti da radi u Rimu", rekao je Martines.

Belgija zauzima prvo mjesto u Grupi H kvalifiakcija za Svetsko prvenstvo s maksimalnim učinkom i gol-razlikom 13:0 iz tri utakmice.

Bonus video: