Atletiku maksimum, Mesiju rekordi, Akinfejevu antirekordi

Tigar je postigao gol u Ligi šampiona nakon šest i po godina!
0 komentar(a)
Radamel Falkao, Foto: Reuters
Radamel Falkao, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.11.2016. 09:50h

Nakon 4. kola najkvalitetnijeg fudbalskog takmičenja samo je Atletiko Madrid uspio da osvoji svih 12 bodova. Ekipa Dijega Simeonea je slavila u sva četiri duela i na pobjedu je ispred Bajerna u grupi.

Dva kluba nijesu uspjela da osvoje ni bod, Klub Briž i Dinamo Zagreb.

Samo dva kluba nijesu u četiri prva duele Lige šampioja primila gol - Sevilja argentinskog trenera Horehea Sampaolija i Lester Klaudija Ranijerija. Sa druge strane, najefikasnija je Barselona sa 12 pogodaka.

Što se brojki igrača tiče, najzadovoljniji može biti napadač Barselone Lionel Mesi. Argentinac je već nakon četiri utakmice za gol prevazišao sebe iz cjelokupnog prošlosezonskog izdanja Lige prvaka. on je postigao sedam golova, a prethodne sezone ukupno šest!

Mesiju je takav učinak pomogao da obori rekord ikone Reala Raula Gonzalesa. Mesi je u grupnim utakmicama postigao 54 pogotka, jedan više od Raula. Mesi je rekorder po broju golova u mreži Mančester sitija, čak šest.

Antirekorder, apsolutni u Ligi šampiona je golman moskovskog CSKA Igor Akinfejev. On je primio sinoć tri gola, pa je savladan i u 37. uzastopnoj utakmici u evropskoj eliti. Posljednji put kada nije primio gol je bio 1. novembra 2006. godine na "Emirejtsu" sa Arsenalom (0:0). On je u tih 37 utakmica izvadio loptu iz mrećže rekordnih 73 puta.

A šest i po godina dug napadački post u eliti golom Akinfejevu prekinuo je kolumbijski i napadač Monaka, Radamel Falkao. Tigar je prethodno pogodio mrežu Arsenala u pobjedi Porta od 2:1 (17. februar 2010).

Bonus video: