Crni Real u Varšavi

Juventus igrao 1:1 sa Lionom, Sevilja ga preskočila na 1. mjestu. Totenhem u teškoj poziciji nakon poraza od Leverkuzena na "Vembliju"
77 pregleda 0 komentar(a)
Real Madrid, Foto: Reuters
Real Madrid, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.11.2016. 22:13h

Real Madrid i Juventus, dva tima koja su u najužem krugu favorita da osvoje Ligu šampiona, mogli bi da završe takmičenje po grupama na 2. pozijici.

Zapravo, i "kralj" i "dama" su već drugi - dva kola prije kraja, a pitaju se Borusija Dortmund i Sevilja.

Real je u 85. minutu izbjegao blamažu na sablasno praznom stadionu Poljske armije u Varšavi, kada je Kovačić pogodio za 3:3, ali gorak je gorak ukus ostao.

"Kakav gaf u Varšavi", napisala je "Marka".

Legija je napravila podvig, bez podrške svojih navijača, koji zbog kazne Uefe nisu mogli ni da priđu stadionu, od 0:2 stigla je do 3:2 protiv prvaka Evrope, ali nije izdržala do kraja.

Poljaci su osvojili prvi bod u Ligi šampiona i natrjerali Real da igra na pobjedu bez alternative u posljednja dva meča - protiv Sportinga u Lisabonu i Dortmund u Madridu. Samo u slučaju oba trijumfa "merengesi" će vratiti prvo mjesto u grupi.

Slično je i u grupi H, gdje ekipu Juventusa čeka još teži zadatak - italijanski šampion moraće da pobijedi Sevilju u gostima u narednom kolu ako želi na prvo mjesto.

Ekipa Masimilijana Alegrija vodila je od početka protiv Liona na "Juventus areni", golom Iguaina iz penala, a onda je pet minuta prije kraja primila gol, koji je postigao Toliso.

Sevilja je objeručke prihvatila rezultat iz Torina i pobjedom od 4:0 protiv Dinama preuzela prvo mjesto u grupi.

Monako grabi ka osmini finala, nakon ubjedljive pobjede protiv CSKA (3:0), u grupi u kojoj je jedan Englez u velikom problemu - Totenhem je na Vembliju izgubio od Bajer Leverkuzena i propao na treću poziciju.

"Sparsi" gostuju Monaku i dočekuju CSKA - moraće da dobiju obje utakmice, i opet neće biti sigurni putnici u nokaut fazu...

Lester je osvojio rutinski bod u Kopenhagenu i približio se osmini finala, dok je drugu poziciju zaposjeo Porto, pobjedom nad Klub Brižom.

Tok utakmica:

86. minut: Juventus izgleda da ispušta pobjedu protiv Liona u Torinu (Toliso pogađa za 1:1), a Sevilja ga preskače na prvom mjestu. Četvrti gol za Andalužane protiv Dinama dao je Ben Jeder.

85. minut: Real će ipak izbjeći blamažu u Varšavi - Kovačić pogađa za 3:3, pet minuta prije kraja.

82. minut: Ovo je već čudo - Legija bez podrške navijača, koji zbog kazne Uefe nisu mogli ni da priđu stadionu, stiže od 0:2 do 3:2 protiv Reala! Sjajan gol Francuza Mulina, na povratni pas Prijovića. Evropski prvak u nokdaunu.

80. minut: N'Zonzi u metu, 3:0 za Sevilju protiv Dinama.

Nijedan engleski tim nije sačuvao mrežu na "Vembliju" u dosadašnjih devet utakmica. Nije uspio ni Totenhem, po drugi put ove sezone...

67. minut: Očekivano, Sevilja daje drugi gol protiv Dinama. Eskudero se prošetao kroz odbranu Zagrepčana, desetkovanu isključenjem Stojanovića, i pogodio za 2:0.

66. minut: Muk na Vembliju, Totenhem u nokdaunu - Kampl nakon kontranapada pogađa za vođstvo Leverkuzena.

58. minut: Kakav šok za Real na sablasno praznom stadionu poljske armije u Varšavi - Srbin Miroslav Radović, koji je prije nekoliko godina bio u ozbiljnoj kombinaciji da obuče dres reprezentacije Crne Gore, pogađa za 2:2. Ekipi Zinedina Zidana prijeti silazak na drugu poziciju u grupi ako ne pojača ritam u preostalih pola sata.

Sva tri remija u dosadašnja tri kola ostvario je Bajer Leverkuzen. Da li će "farmaceuti" remizirati i i četvrti put - skoro je sat igre na kultnom Vembliju, a Totenhem ne može da nađe put do njemačke mreže.

Na posljednjih šest utakmica, Real je postigao čak 26 golova.

Počela su druga poluvremena, a Dinamo je izašao sa 10 igrača u Sevilji - crveni karton (drugi žuti) u posljednjim sekundama prvog poluvremena dobio je Slovenac Petar Stojanović

Poluvrijeme na svih osam utakmica.

Bosusija čuva 1:0 protiv Sportinga uz, po običaju, sjajnu atmosferu na "Vestfalenu".

41. minut: Drugi gol Falkaa, treći Monaka - "kneževi" vode sa 3:0 protiv CSKA iz Moskve.

40. minut: Kakav gol u mreži Reala! Napadač Legije, Belgijanac Vadis Ođiđa Ofoe, skraćeno - Giljerme, pogodio je same rašlje gola Kejlora Navasa. Legija je smanjila na 2:1.

Легия - Реал Мадрид 1:2. Вадис Одиджа-Офоэ от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

37. minut: Porto je poveo protiv Klub Briža. Gol portugalskog reprezentativca Andre Silve.

35. minut: Kovačić, Bejl pa Benzema - prvi gol francuskog napadača u Ligi šampiona ove sezone. Real vodi 2:0 u Varšavi.

Легия - Реал Мадрид 0:2. Карим Бензема от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

31. minut: Lusijano Vijeto kruniše totalnu dominaciju Sevilje protiv zagrebačkog Dinama - 1:0 na "Sančes Pishuanu".

29. minut: Još jedan Kolumbijac daje gol - Radamel Falkao, napadač Monaka, pogađa za 2:0 protiv CSKA na centaršut Mendija. "Kneževi" drže prvo mjesto u grupi E

Borusija Dortmund je u prethodna tri kola Lige šampiona postigla 10 golova, a kolubijski napadač Adrijan Ramos je tek večeras dao prvi.

Gol koji je Bejl postigao u Varšavi, u 57. sekundi, Realov je najbrži u istoriji u Ligi šampiona.

13. minut: Tri gola u istom minutu! Poveo je Monako protiv CSKA (Žermen), Dortmund protiv Sportinga (Ramos) i Juventus protiv Liona (Iguain iz penala).

1. minut: Real vodi pred praznim tribinama u Varšavi. U prvom kontaktu sa loptom otkada je potpisao novi ugovor sa Realom, Garet Bejl je postigao evrogol.

Легия - Реал Мадрид 0:1. Гарет Бэйл от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Počele su utakmice 4. kola Lige šampiona u grupama E, F, G i H.

Real i Legija igraju pred praznim tribinama u Varšavi, zbog kazne koju je Uefa dodijelila poljskom timu.

Rezultati:

GRUPA E

Monako - CSKA M. 3:0

Žermen 13, Falkao 29, 41.

Totenhem - Bajer 0:1

Kampl 66.

Tabela: Monako 8, Bajer Leverkuzen 6, Totenhem 4, CSKA 2.

GRUPA F

Legija - Real M. 3:3

Giljerme 40, Radović 58, Mulin 82. - Bejl 1, Benzema 35, Kovačić 85.

Borusija D. - Sporting 1:0

Ramos 13.

Tabela: Borusija 10, Real 8, Sporting 3, Legija 1.

GRUPA G

Kopenhagen - Lester 0:0

Porto - Klub Briž 1:0

Andre Silva 37.

Tabela: Lester 10, Porto 7, Kopenhagen 5, Klub Briž 0.

GRUPA H

Juventus - Lion 1:1

Iguain (penal) 13. - Toliso 85.

Sevilja - Dinamo Zagreb 4:0

Vijeto 31, Eskudero 67, N'Zonzi 80, Ben Jeder 87.

Tabela: Sevilja 10, Juventus 8, Lion 4, Dinamo Zagreb 0.

Bonus video: