Kup CG: Niko nije spokojan pred revanš

Budućnost bila na putu da sve završi, Grbalj postigao gol nade. Bokelj zadovoljniji remijem od Rudara. Pobjede Petrovca i Iskre
50 pregleda 0 komentar(a)
Đalović, Foto: Savo Prelević
Đalović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.11.2016. 14:40h

Budućnost, Petrovac i Iskra ostvarili su pobjede kod kuće u prvim mečevima četvrtfinala Kupa, dok je Bokelj izvukao više nego aktivnih 1:1 protiv Rudara u Pljevljima.

Sva četiri putnika u polufinale dobiće se, međutim, nakon revanš utakmica 30. novembra, u kojima je sve otvoreno.

Đalović blistao, Grbalj se nada

Trener Budućnosti Miodrag Vukotić priželjkivao je pobjedu od 2:0 protiv Grblja u prvom meču i sve je pod Goricom išlo ka tome - Podgoričani su dominirali, ređali šanse, vodili golovima Đalovića, činilo se i u potpunosti kontrolisali dešavanja na terenu.

Ipak, opuštanje u drugom poluvremenu, jedan trenutak nepažnje, koštao ih je neizvjesnog revanša, te vratio nadu Grblju - Mirković je u 74. minutu napravio veliku grešku, vratio je loptu u svoj šesnaesterac, pravo na nogu gostujućem napadaču Dinčiću, koji je pogodio za 2:1.

"Igrali smo izvrsno prvo poluvrijeme, mogli smo da damo još neki gol. U nastavku smo neshvatljivo pali i dopustili sebi da primimo gol, zbog čega će revanš biti neizvjesniji. Ipak, bolja smo ekipa i vjerujem da ćemo pobijediti i u drugom meču", kazao je Đalović, koji je blistao do 70. minuta, prije nego što je zamijenjen.

Već u 3. minutu razornim udarcem sa 15-ak metara pogodio je prečku, u 25. je pogodio za 1:0 vještom reakcijom nakon dodavanja Raičevića, u 42. postigao i drugi gol, udarcem po zemlji sa 20 metara.

Kao što su u prvom poluvremenu možda zaslužili da prime više od dva gola, Grbljani su u nastavku zaslužili da daju jedan. Jer, veliku šansu u 46. minutu imao je Pavlović, kada je Dragojević čudesno odbranio.

"Izuzetno loše i bezidejno prvo poluvrijeme, u nastavku smo uveli neke igrače, odigrali odličnih 45 minuta i dali gol kojim smo potpuno otvorili revanš. Nije lako igrati protiv Budućnosti, ali se nadamo da možemo da prođemo", kazao je Miljan Radović, trener Grblja.

Kotorani bliži od Rudara

Bokelj je zadovoljniji od Rudara nakon remija 1:1 u Pljevljima. Poveli su domaći već u 3. minutu - Golubović je na dodavanje Reljića volejem iz teške pozicije zatresao mrežu. U nezanimljivom meču pod Golubinjom Kotorani su do zlatnog remija stigli u 61. minutu, kada je Marko Vujović efektno iz slobodnog udarca savladao Radanovića.

"Golovi su jedino vrijedno pomena sa ovog meča. Opet smo odigrali u grču, ali će nas ovaj rezultat makar natjerati da u revanšu odigramo na gol više. Ništa nije gotovo", kazao je Mirko Marić, trener Rudara.

Pljevljaci su prošle godine eliminisali Bokelj u polufinalu. Kotorani sada spremaju veliki revanš.

"Ovaj remi jeste povoljniji po nas, ali nam ne garantuje ništa", istakao je nakon meča u Pljevljima trener Bokelja Slobodan Drašković.

Vujačić zabrinuo Sutjesku

Pogotkom najboljeg strijelca Aleksandra Vujačića u 9. minutu - glavom nakon kornera Kacića - Petrovac je ugrabio „pol poziciju” za plasman u polufinale pred revanš protiv Sutjeske u Nikšiću za četiri sedmice.

A samo pet minuta prije gola domaćih, Sutjeska je preko Vukovića propustila kolosalnu šansu da okrene meč u sasvim drugom smjeru.

"Ovo je pobjeda momaka koji su danas, iako desetkovani, odigrali utakmicu za primjer. Borbeno, srčano, angažovano, maltene bez veće greške. Imamo lijepu prednost pred revanš", rekao je trener domaćih Aleksandar Nedović.

Sutjeska je nakon gola Vujačića kontrolisala tempo i ritam meča, ali osim ozbiljnog pokušaja Kovačevića sa distance, a potom i Ivanovića, većih uzbuđenja nije bilo.

"Tako je to često u fudbalu - ni terenska inicijativa, ni konstantna agresivnost, ne moraju da imaju presudnu ulogu oko konačnog rezultata. Nećemo se predati u revanšu", kazao je Nebojša Jovović, trener Sutjeske.

Šćepanović vinuo Iskru

Iskra u prvenstvu nije dala gol već četiri utakmice, seriju je prekinula u Kupu - golom iz penala Marka Šćepanovića u 40. minutu, nakon igranja rukom Pejakovića iz Lovćena, Danilovgrađani su stekli prednost pred revanš na Cetinju.

Lovćen u prvenstvu nije dao gol već pet mečeva, seriju je nastavio i u Kupu...

"Pobjeda je jedino pozitivno iz ovog meča, naravno uz činjenicu što nismo primili gol. Moramo mnogo bolje i ozbiljnije u revanšu" kazao je Srđan Nikić, pomoćni trener Iskre.

Detalj iz 40. minuta odlučio je duel u kojem gosti nisu bili inferiorni.

"Igramo sve bolje, ali gubimo - to je slaba utjeha za ono što pružamo na terenu. Pokušaćemo da se što bolje pripremimo za revanš i obezbijedimo plasman u polufinale", riječi su trenera Lovćena Dragog Kanatlarovskog.

REZULTATI

BUDUĆNOST - GRBALJ 2:1

Radomir Đalović 25, 42. - Slobodan Dinčić 74.

PETROVAC - SUTJESKA 1:0

Aleksandar Vujačić 9.

RUDAR - BOKELJ 1:1

Milija Golubović 4. - Marko Vujović 61.

ISKRA - LOVĆEN 1:0

Marko Šćepanović 40. (penal)

Revanši su 30. novembra

Bonus video: