"Lisice" bi da još jednom ispišu istoriju

Lester može da dva kola prije kraja obezbijedi plasman u osminu finala
0 komentar(a)
Džejmi Vardi i Klaudio Ranijeri, Foto: Reuters
Džejmi Vardi i Klaudio Ranijeri, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.11.2016. 13:39h

Real Madrid i Borusija iz Dortmunda imaju još skoro 40 dana do međusobnom duela koji će gotovo sigurno odlučivati o prvom mjestu u grupi F.

Dva tima trenutno imaju isti broj bodova, „milioneri” za plus dva bolju gol-razliku, pa je teško očekivati da favoriti mogu imati problema večeras.

Real gostuje u Varšavi, na stadionu na kojem je Borusija ne tako davno dala šest golova Legiji, a na „Vestfalen” stiže Sporting, već viđeni član Lige Evrope od februara naredne godine.

Nakon tri kola Portugalci imaju tri boda (savladali Legiju kod kuće), a Poljaci nisu osvojili nijedan, dali su svega jedan gol, a primili čak 13 u tri duela.

"Do duela sa Borusijom ima još mnogo, nekoliko jakih mečeva i u Primeri i u Ligi šampiona. Tako da nema smisla da mislimo dalje od utakmice sa Legijom. Ona je sada najvažnija", poručio je Zinedin Zidan.

Pažnja će biti usmjerena ka Kristijanu Ronaldu koji je juri 100. gol u evropskim takmičenjima.

Portugalac je do sada dao 98, od čega 95 u Ligi šampiona, a večeras vjeruje da će imati više sreće nego prije dvije sedmice protiv istog rivala kada se ispromašivao.

"Vjerujemo u Kristijana i u njegove kvalitete. Biću srećan ako dođe do cilja, ali još srećniji ako do njega dođe uz našu pobjedu", dodao je francuski trener koji bi večeras od prvog minuta trebalo da pruži šansu Alvaru Morati.

Tuhel: Moćan kontranapad Sportinga

I Real i Borusija bi pobjedama večeras matematički obezbijedili plasman u osminu finala.

"Sviđa mi se sve što smo do sada uradili u Ligi šampiona, ali vjerujem da od moje ekipe tek mogu da se očekuju prave partije. Sporting? U Lisabonu je pokazao da može da nam stvori probleme, posebno moramo da obratimo pažnju da ne gubimo lopte, jer je kontranapad Sportinga sjajan", istakao je trener "milionera" Tomas Tuhel.

Sporting bi, međutim, eventualnim trijumfom u Dortmundu mogao da vrati ravnotežu, jer bi u tom slučaju imao samo bod manje od večerašnjeg rivala.

"Ne mislimo toliko daleko, jer su Real i Borusija favoriti. Liga Evrope bi bila po mjeri, ali ne predajemo se dok god šanse postoje", rekao je Sportingov reprezentativni golman Rui Patrisio.

Misterija grupe E, Lester bi da riješi sve

Nakon tri kola u grupi E je sve otvoreno - Monako je prvi sa pet bodova, Totenhem ima četiri, Bajer tri, a CSKA dva.

Ko je bliži osmini finala moglo bi da bude jasnije nakon večerašnjih partija kada „kneževi” dočekuju ruskog šampiona, a Totenhem u Londonu igra sa Bajerom.

"Naš imperativ je da budemo među 16 najboljih. Mislim da Totenhem kao klub to zaslužuje. Protiv Bajera bi teoretski moglo da bude teže nego u Leverkuzenu, veoma poštujem ono što naš rival radi godinama", kaže menadžer Sparsa Maurisio Poketino.

A u G grupi, Lester igra za novu stranicu istorije.

Ako engleski šampion pobijedi Kopenhagen u Danskoj dva kola prije kraja će izboriti plasman u osminu finala.

"Da, želimo to", jasan je Klaudio Ranijeri nakon što je njegov tim pobijedio u sva tri meča do sada u Ligi šampiona.

U grupi H, Juventus je uz mnogo sreće slavio u Lionu golom Huana Kvadrada, a sada istog rivala čeka u Torinu. Sevilja je apsolutni favorit protiv Dinama iz Zagreba na "Pishuanu".

Parovi

GRUPA E

Monako - CSKA M.

Totenhem - Bajer

GRUPA F

Legija - Real M.

Borusija D. - Sporting

GRUPA G

Kopenhagen - Lester

Porto - Klub Briž

GRUPA H

Juventus - Lion

Sevilja - Dinamo Zagreb

Svi mečevi počinju u 20.45 časova.

Bonus video: