Budućnost sa Grbljem, Rudar protiv Bokelja

Petrovac u prvom meču četvrtfinala dočekuje Sutjesku, Iskra protiv Lovćena
0 komentar(a)
Milivoje Raičević, Foto: Savo Prelević
Milivoje Raičević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.11.2016. 14:37h

Rudar - Bokelj, Budućnost - Grbalj, Petrovac - Sutjeska i Iskra - Lovćen, parovi su četvrtfinala Kupa Crne Gore čije se prve utakmice igraju sjutra u 13.30 časova.

Neki timovi, poput Budućnosti, pokušaće u najmasovnijem takmičenju da nastave sjajan niz iz prvenstva, a neki će, poput Rudara ili Lovćena, pokušati preko Kupa da se se iskupe za očajne igre i rezultate u prvenstvu.

Budućnost je favorit protiv Grblja - savladala ga je oba puta u prvenstvu ove sezone (1:0 u Radanovićima, nedavno pod Goricom 2:0), dobila ga je šest puta zaredom, i prošle sezone ga je eliminisala u Kupu, tada u osmini finala. Čelnici podgoričkog kluba odlučili su da daju slobodan ulaz za sjutrašnji meč pod Goricom, koji počinje u 13.30 časova.

"Imamo maksimalne ambicije i u Kupu, a to znači da krajnje ozbiljno pristupamo ovoj utakmici. Nema kalkulacija, igraće najbolji tim. Naš plan je da ostvarimo što ubjedljiviju pobjedu bez primljenog gola. Rezultat od 2:0 je nešto što nam garantuje mirniji revanš u Radanovićima", rekao je trener Miodrag Vukotić.

Rudar, branilac trofeja, u prvoj utakmici četvrtfinala dočekuje Bokelj, istu ekipu koju je eliminisao prošle sezone u polufinalu. Pljevljaci su u Kotoru slavili 1:0, što su potom potvrdili trijumfom od 2:0 na svom stadionu.

I jedni i drugi, a posebno Rudar, ove sezone su u slabijoj formi...

"Neophodno je da budemo pravi i zabilježimo pobjedu, po mogućnosti bez primljenog gola, što bi nam značajno olakšalo posao pred revanš u Kotoru. Nadam se da će napadači konačno proraditi i da će nam strpljiva i disciplinovana igra donijeti odgovarajući rezultat. Isto tako, želimo i da se revanširamo Kotoranima za prvenstveni poraz. Kako god, biće ovo samo prvo poluvrijeme, dok će se računi svoditi tek poslije drugog. Ako bude sreće Rudar će prezimiti u Kupu a onda ni odbrana trofeja nije daleko", kaže kapiten Miloš Radanović.

Sutjeska i Petrovac nedavno su u prvenstvu kraj Bistrice igrali bez golova, a dvomeč četvrtfinala Kupa otvaraju duelom pod Malim brdom.

Petrovčani su prije tri dana protiv Dečića ostvarili prvu pobjedu ove sezone na svom terenu, pa u dobrom raspoloženju dočekuju Nikšićane.

"Čeka nas težak rival, ali ni jednog trenutka ne smijemo zaboraviti da predstoji i revanš u Nikšiću. U ovoj fazi takmičenja svi rivali su izjednačeni, a može da presudi običan detalj u kompletnom dvomeču. Zato moramo biti maksimalno skoncentrisani u odbrani, a napad je konačno proradio što me izuzetno raduje. Važno je da ne primimo gol na domaćem terenu, i vjerujem da možemo uspjeti u tome", rekao je trener Petrovca Aleksandar Nedović.

Sutjeska je od subote treća u prvenstvu, a eventualnim plasmanom u polufinale Kupa mogla bi da zaokruži solidnu jesen.

"Imamo ambicije na oba fronta, zato je trenutno maksmimalna pažnja na prvu utakmicu sa Petrovcem. Pokušaćemo da postignemo gol u gostima, što bi nam olakšalo u revanš", kaže trener Sutjeske Nebojša Jovović.

Iskra i Lovćen igraju prvi meč u Danilovgradu. I jedni i drugi su imaju sličan problem, efikasnost - domaći nisu dali gol četiri meča zaredom u prvenstvu, a gosti čak pet. Sve zajedno - devet utakmica bez gola pred prvi duel u četvrtfinalu.

Bonus video: